zondag 19 december 2010

Frisse lentewei

Wat een stof. Het schijnt door de houtkachel te komen, ik geloof het graag maar blij ben ik er niet mee. Maar goed, we hebben allebei een dag lang opgeruimd en schoongemaakt. Dat schiet er af en toe bij in. Bert heeft de gite onder handen genomen, daar was geen doorkomen meer aan. Ik heb me op de woonvertrekken geconcentreerd.

Het ruikt weer naar een frisse lentewei en dat terwijl het nog bij lange na niet lente is. Hoewel, vandaag had wel iets lente-achtigs. Buiten in de zon koffie gedronken en dat terwijl er in +31 en +32 weeralarm is afgegeven.

8 opmerkingen:

Heinz (57) zei

Het ziet gemoedelijk uit, en superzuiver ook. Ik meende echter dat jullie ook zo een lamp hebt in de vorm ener kat, met ogen die stralen als een lichttoren. Jammer dat die veelt op de foto. Kunt jullie die nogmaal naschikken?

Schone groet,
Heinz (57)

Le Maître Piscinier Tarnais (specialist in indoor jacuzzi adviezen) zei

Aha, opruimen, dat is het mooiste wat je kunt doen, mevrouw Marleen, eerlijk waar. Wat een ruimte daar mee vrij komt, je zou bijna niet weten wat je met die vrijgekomen ruimte moet doen.

Maar uiteraard denk ik graag met jullie, goede vrienden, mee, wat dacht je van die enorme lege ruimte links vooraan op de foto?

Echt een fan-tas-ti-sche plek mevrouw Marleen, zo mooi had ik het zelf nooit kunnen bedenken, maar precies op die plek kunnen jullie zo een heel speelse jacuzzi laten inbouwen, en als de stoel en de televisie ook maar een miniem stukje opschuiven dan bieden de jacuzzi èn die smaakvolle stoel beide het volle zicht op jullie werkelijk prachtige televisiescherm.

Ja wat een aantrekkelijke kamer, en de ideale locatie voor zo'n bruisbad! Zal ik gewoon voor de aardigheid eens een offerte op laten maken door mijn neef, Le Maître Bainier Tarnais? Dat kost een kleine €600,- maar voor vrienden als jullie regel ik wel dat het maar de helft kost. En als je dat bad door hem laat aanleggen weet ik zeker dat jullie die prijs van de offerte gewoon als korting krijgen, dan ben je voor minder dan 10.000 eurootjes helemaal klaar. Toppie toch?

O ja wat ik vergeet te zeggen, hij is meer van de brie dan de paturein, hij lust geen knoflook. Maar verder is'ie heel geschikt hoor en net zo handig in zaken als ik al zeg ik dat zelf.

Met de hartelijke groeten van Le Maître Piscinier Tarnais (specialist in indoor jacuzzi adviezen)

Le chat dit "Mascotte" zei

Waarde lezers, uw aandacht is ditmaal hard nodig, want ik heb een onaangename mededeling.

Zojuist word ik gebeld door het plaatselijk steunpunt voor ambulante psychische begeleiding van huisdieren.

Twee nichtjes van mij, de u welbekende snoezepoezen Hiephoi en Miaumauw, zijn - aldus de medewerkster van het steunpunt - opgenomen wegens een zenuwinzinking die hen trof nadat de plaatselijke zwembadenbouwer, de maitre picinier die binnenkort een enorm buitenzwembad gaat aanleggen, achtereenvolgens ook nog eens aanbood om op Les Fontanelles naast een binnenzwembad nu ook een jacuzzi te laten aanleggen.

Dit is een wel dusdanig zware aanval op het tere zenuwgestel van mijn geliefde nichtjes dat zij dus nu noodgedwongen verblijven in de Clinique Féline pour maladies nerveuses (Montauban).

Wij roepen le maitre picinier in het belang van de volksgezondheid op zich nu bescheidener op te stellen want het gaat anders uit de hand lopen.

Met - voor de welwillende toehoorders en lezers van dit bericht - welgemeende en oprechte kopjes van de Baronesse de la Marotte a Plomb

Le Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in kattenbaden) zei

Dag Mascotte, je bent een verstandige kat, dat merk ik meteen. Je windt er geen doekjes om, je komt gewoon direct naar mij toe, je weet waar je lieve nichtjes moeite mee hebben en dan ga je doorpakken, geweldig!

Weet je, als al mijn klanten net zo doortastend en verstandig waren als jij dan was de wereld er veel beter aan toe.

Wel vind ik het sneu dat jouw nichtjes nou net een katzwijmpje hadden, maar dat gaat wel weer over hoor. Geloof mij maar, voordat het zomer is zijn ze weer helemaal op de been.

Vanmorgen heb ik de directeur van die Clinique gelijk even opgebeld.

Hij ziet wel wat in een experimentje met een zwembad voor katten, dus deze week heb ik al een afspraak daar, neem ik meteen een stokbroodje, een patureintje en een slokkie wijn voor die poezen mee.

Die directeur geeft toe dat het wel een heel gewaagd experiment is, maar voor alles is er en eerste keer en die nichtjes van jou worden reuzeberoemd als de zwemmende poesjes, echt wel!

Als je zin hebt ben jij ook welkom wanneer ik bij die directeur van de Clinique op bezoek ga, kan ik meteen met jou kennis maken, je lijkt me een geschikt beestje.

Ik durf er wat onder te verwedden dat jij nog jaloers gaat worden op je nichtjes als zij eenmaal genieten van een zwembad.

Groetjes van Le Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in kattenbaden)

T. Oudewater zei

Mes chéries,

Jullie weten dat ik me tegenwoordig vooral bezighoud met de kleine knaagdiertjes, maar soms is het verleden sterker dan mijzelf. Dan verlang ik stiekem wel eens terug naar de afdeling halma. Bovendien hebben de kleine knagertjes momenteel wat last van winterslaap en zó leuk is het kammen van zo'n comateus cavia'tje nu ook weer niet. Als ik dan lees hoe zo'n vileine Maître zich op slinkse wijze op een boegbeeld probeert te plaatsen, links likkend en rechts schoppend, dan begint mijn oude bloed een beetje te koken. Pas maar een beetje op met die mooie meneren. Laat de antecedenten van die zogenaamde Maître maar eens natrekken, en doe zijn ascendanten er maar gelijk bij. En dat neefje van 'm zou ik ook niet helemaal vertrouwen. Lust zogenaamd geen knoflook? Laat me niet lachen; ik moet de eerste knoflookloze Tarnien nog tegenkomen!

Houdt moed, en kopjes als vanouds,

Tiny Oudewater
werkgroep gezelschapsdieren
afd. caviakammen

Mohammed al Joesoef Hadji Halef Omar ben Ali, badkamerbouwer voor de Tarn en omgeving zei

Dag eh ... mensen en dieren en andere aanwezigen ... misschien kent u mij niet ....

... maar eh ... ik heet Mohammed al Joesoef Hadji Halef Omar ben Ali, mijn neef Jean doet in zwembaden en ik in badkamers.

Dat doet er niet zo toe, maar eh ...

... eh ... ja, ziet u ... eh ... kan ik mevrouw Oudewater even spreken?

O, ja, dag mevrouw Oudewater, u bent het zelf? Fijn, heeft u een momentje voor mij?

Fijn, dank u wel!

Ja ziet u, ik vind u erg charmant, heel erg charmant, als ik het mag zeggen. Uw uitstraling, uw verrukkelijke lijn ... eh ... en eh ... uw smaak bevalt mij bijzonder, ik mag ook graag eh ... een cavia of ... eh ... een bergmarmotje kammen, of een potje halma spelen.

Wat een charmante hobbies, verrukkelijk.

Zullen wij samen een keertje eh ... straks, vanavond mag ook ... eh ... samen gezellig uit eten gaan?

Graag wil ik eens nader met u kennis maken want ik vind u wel bijzonder aantrekkelijk. Hopelijk .... eh ... kunt u mij ook wel waarderen, ik eet in elk geval geen knoflook nee, dat stoot de dames soms af, dat weet ik ... vandaar.

Ja ik lust het wel, maar voor een eerste kennismaking ... je weet maar nooit hè?

Maar kan dat ... eh ... samen lekker uit eten gaan en verder kennis maken? Vanavond?

Uw charme en uw karakter zullen naast mij ... eh ... mag ik het zeggen ... zeker harmoniëren, het wordt vast heel gezellig en romantisch ...

Met een lieflijke handkus, Mohammed al Joesoef Hadji Halef Omar ben Ali, badkamerbouwer voor de Tarn en omgeving

G.Olden Retriever en B. Erner Senner zei

Hoi, hoi, hoi! Er komt een indoor jacuzzi in de woonkamer van heer Bert en mevrouw Marleen! Wauw, joepie! Dat weten wij zeker wel te warderen. Driwerf WOEF!
Meneer Maître Piscinier, wanneer gaat u beginnen? Wij kunnen niet wachten tot we een plonsje mogen maken. En dat met die kattennichten komt ook wel goed als u met die directeur van die Clinique zover hebt gekregen dat het experiment met het kattenbad doorgang kan vinden. Wij staan te trappelen!
G. Olden Retriever en B. Erner Senner

Groetjes van Le Maître Piscinier Tarnais (specialist in provisie opstrijken bij het bemiddelen in badkamerverkoop) zei

Dag G. en B. (alias Woef en Waf), jullie zijn ook prima brave beestjes, jullie hebben een fantastische smaak. Weet je, ik leer elke dag, ook van jullie, want ik had nou nooit gedacht dat jullie zo'n gebruiserdebubbelstraalgeval zouden waarderen, maar ja dus!

Uitstekende keuze. Jammer dat ik dat ding zelf niet kan aanleggen, dat is weer niet mijn vak. Ik doe meer in zwembaden, maar mijn neef Le Maître Bainier Tarnais zal ongetwijfeld staan te trappelen om te beginnen.

Maar de opdracht moet natuurlijk wel binnen zijn, en de rekening vooruit betaald, voordat die neef - die voluit eigenlijk Mohammed al Joesoef Hadji Halef Omar ben Ali heet - er over denkt om eens aan de slag te gaan. En eerst wil hij zijn romance met Mevrouw T. Oudewater natuurlijk tot een succes maken.

Jullie zijn volwassen en ruimdenkend genoeg om daar alle begrip voor te hebben, dat zie ik zo. Jullie zijn verstandige dieren, echt wel!

En als jullie soms een zak met geld vinden dan kunnen jullie die natuurlijk ook gewoon bij Mohammed al etcetera brengen, dat scheelt meteen want dan hoeven de eigenaars / bewoners van Les Fontanelles dat geld zelf niet uit te geven en kan de bouw van jullie favoriete badje nog eerder beginnen ook.

En weet je, dan kan ik ook weer eerder mijn aanbrengprovisie opstrijken en daar geef ik jullie wel een lekker kluifje voor, dat kan best lijden van die 3000 eurootjes die ik vang, zeker weten.

Groetjes en een aai van Le Maître Piscinier Tarnais (specialist in provisie opstrijken bij het bemiddelen in badkamerverkoop)