donderdag 2 december 2010

French kissing

Vanochtend maar eens bij de mairie aangelegd om ons in te schrijven in het kiesregister. Dat moet voor eind van het jaar gebeurd zijn wil je het jaar erop mogen stemmen. Niet dat er overigens iets te stemmen valt volgend jaar, maar soit. Onze buurman Pierre was er ook, dat moet ook wel, hij is de burgemeester van Marnaves. Dus meteen klapzoenen, op z'n Frans dus. Euh ... ik bedoel hiermee niét french kissing, laten we even duidelijk zijn ja. Elke buurman die je tegenkomt gaat je meteen zoenen hier, twee zoenen, één op elke wang. Maar niet vaker dan één keer per dag, ik denk dat anders zijn vrouw jaloers wordt of zo. We mogen wat dat betreft blij zijn dat we zo weinig buren hebben, je blijft aan de gang. Het zal maar de gewoonte zijn in hartje Amsterdam, lipkramp hou je eraan over.

Bij burgemeesters hadden we altijd ideeën van een beetje stuurse, politiek correcte en vooral ballerige typetjes in driedelig pak of truttig mantelpak waar het vrouwen betreft. Hier niet. Pierre is een charmante jonge vent, jaartje of 45 schat ik zo, die je in zijn dagelijkse kloffie te woord staat. Niks keurig in 't pak en zeker niet stuurs. Van politiek moet hij al helemaal niks hebben. Hij vindt het trouwens fantastisch dat we hier "pour le bon" wonen, voorgoed. Al die seizoensbewoners heeft hij een broertje aan dood.  Begrijpelijk, ons mooie dorpje is in de winter zowat uitgestorven.

Maar goed, we waren daar dus en bleek dat de déclaration de travaux voor het zwembad al was goedgekeurd. Ze hebben, denk ik, weinig te doen in de winter. Er zijn wel twee voorwaarden gesteld waar we aan moeten voldoen:

  1. We mogen de buren niet hinderen bij het laten leegstromen van het bad
    (Wat nou, een modderstroom is toch goed voor de groententuin?)
  2. Er moet een goedgekeurde beveiliging rond het zwembad geplaatst worden 
    (Zou David Haselhoff norme française zijn? Zijn drankgebruik in ieder geval wel geloof ik)

Gisteren hebben we bij de piscinier de offerte getekend (en een dikke cheque ingeleverd :-( ) dus niets staat ons nog in de weg. Maandag alleen even met de aannemer om de tafel wanneer hij eraan begint. Volgens de vlotte verkoopster zou dat in januari al kunnen plaatsvinden, we zullen zien.

Koude noot: het is afgelopen nacht negen graden onder nul geweest, we konden schaatsen op onze tobbe.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Met een piscine klaar in Januari en de huidige temperatuur van -16 onder nul zal de elf-baden-koorts bij jullie in het dorp wel hoog oplopen!
Het giet oannn!!!!!!!!!!

Quasimodo zei

Haselhoff = afgekeurd. Deze zijn beter: http://tinyurl.com/25lm3j4

Anoniem zei

I prefer the yello one. Anyone else?

Zei zei zei

Ha! Should choose at the option open, calm environment released for leak. Wikileaks (# 238.211) go woosh: siwiming pool empty. Really empty like sunami before! Xu Yuan happy, Wishing Oh happy, everybody happy! Ha! Good siwim!

Zei Zei Top,
Taipeh

Tim Zaliger zei

Hééééy Sheilas,

Wat leuk om 's een keer een foto van mezelf tegen te komen op jullie blog! En nog wel met mijn trouwe oranje accordeon in de hand! Country en westernduo Tiny en Tim, ik krijg er een weemoedig brok van in mijn keel. Wat hadden we toch een mooie schnabbels op al die Hollandse avonden hier in de outback. Een mieterse tijd, vooral ook met Willeke en Trea en al die andere meiden. Die konden er ook wat van, zeker als hel! Thanks for the memory!

Tim Zaliger
Outback Au