woensdag 22 december 2010

En weg is het

Het is gelukt! We hadden wat warmer weer nodig om het zwembad te kunnen afbreken. Vandaag was dé dag, 13 graden en weinig wind. Die 13 graden om het ijs wat er nog op stond te laten smelten en die geen wind omdat je anders met het hele zaakje het weiland in waait. Niet bevorderlijk voor de metalen mantel.

Maar kijk, weg is het. Alles wat nog rest is een hoopje zand. Kom maar op maître piscinier, we zijn er klaar voor.

2 opmerkingen:

Le Maître Piscinier Tarnais (specialist in het financieren van zijn eigen volgende zee-jacht) zei

Aha, mevrouw Marleen,

Wat ik al meteen dacht toen ik u de eerste keer bij ons in de toonzaal zag, dat is een doortastend iemand, klein maar kordaat, ze weet wat ze wil, nou en of!

En ik heb het goed gezien, u weet wat het is, aanpakken, doorpakken, niet lummelen maar buffelen, klasse, echt wel!

Kom daar nog eens om bij de eerste de beste werknemer schoolverlater. Maar mijn complimenten voor u.

Zet maar een klaptafeltje neer op de bouwrijpe locatie, een paar tuinstoeltjes er bij, ik stap zo in mijn autootje afgeladen met stokbroodjes, patureintjes, wijntjes en een leuke offerte.

Nodig meneer Bert er ook maar bij, dan mag hij ook een handtekeningetje zetten.

Over die meerprijs van 63.000 eurootjes voor die paar zoutbestendige titanium nippeltjes, kraantjes en leidinkjes zou ik niet inzitten als ik jullie was, die zijn de meerprijs driedubbel en overdwars meer dan waard.

Een koopje, al zeg ik het zelf, en brood, kaas en wijn zijn natuurlijk voor mijn rekening, dat begrijp je wel.

O ja, ik had alleen vergeten dat er nog een titanium pompje bij moet, kost eigenlijk 38.000 euro maar jullie krijgen maar liefst duizend!!! euro korting omdat ik jullie zo aardig vind, lieve vrienden!

Dus voor je titanium upgrade ben je met 100.000 eurootjes helemaal klaar, geweldig toch?

Ja, dat wordt een feestje straks op dat ovaaltje, daar genieten we nog jaren van!

En het zwembad zelf, ik dacht aan 15 x 5 meter, gemiddeld 2 meter diep, dan praat je over 150.000 liter water, inclusief de eerste behandeling is dat 10 cent per liter inhoud, komen we op 15.000 eurootjes.

Over de prijs van de wandjes en de randjes rondom dat water, en het bouwen en ontwerpen en aftegelen en zo worden we het ook wel eens; alles bij mekaar zijn jullie vast minder dan 5 ton kwijt, en dan heb je een trekpleister die tot in Sinaai geen weerga kent.

Tot straks, bij stokkie, patureintje en wijntje, we gaan je zo zien!

Met de groeten van Le Maître Piscinier Tarnais (specialist in het financieren van zijn eigen volgende zee-jacht)

PS: Als je er nog een bodem onder wilt zodat dat water niet wegsijpelt kun je als vuistregel de prijs verdubbelen, dat is alles

Neef Felix zei

Aaah Lieve nichtjes en Mascotte!
Kijk nu toch eens wat een geweldig mooie kattenbak. Laten we al onze verre neven en nichten uitnodigen om die prchtige zandvlakte als kattenbak in gebruik te nemen. Wel allemaal tegelijk en blijvend natuurlijk. Is een mooie actie tegen het zo bedreigende plonsbakkie van die Maître Piscinier. Moet 'ie alleen even wat langer wachten tot hij zijn nieuwe zeegaande jacht kan kopen.
Tja, of hij zoekt een mooi plekske onder de bomen in de boomgaard. Wel uitkijken daar Maître, voor je het weet wordt je door Les Locales beticht van truffeldiefstal en heb je een schot hagel in je achterste.

Kom op alle katten van Marnaves en ver daar buiten. Op naar Les Fontanelles; er is daar een eerste klas nieuwe Kattenbak beschikbaar gekomen!

Groeten van Neef Felix (van even weggegweest)