vrijdag 3 december 2010

Sneeuwgrens 430 meter

Extreem weer in Nederland, we lezen en horen er alles over. Files, aanrijdingen, code oranje, het is daar bar en boos. Zo erg is het hier niet, al heeft het wel gesneeuwd afgelopen nacht. Bij ons wel, beneden in het dorp niet.

De sneeuwgrens ligt net onder ons, in het dal zie je de groene weiden. Het winterse weer levert wel mooie plaatjes op, zeker met een dreigende lucht achter de besneeuwde bomen van het enge bos.


En hoewel het nog veel te koud is voor dekvloeren en muren voegen, zijn we toch weer lekker bezig geweest. Het geraamte voor de achterwand van de gitekeuken is geplaatst en het gat voor de afvoer is uitgehakt.

Over een paar dagen kan de keuken er in.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ei zaid it before............. no france no douce no romance only cold, cold weather. She reid temperature for ze yedi!!!!! I am cloos, beware. HiHiHiHi Mjamm

Neef Felix zei

Kom maar op mr. Yeti. Ik ben niet bang voor je. Inmiddels heb ik mij ook van steun van de verzoende nichtjes voorzien.Hoewel we het momenteel nog wat koud vinden voor een katten aubade in de ochtend, zullen wij niet schromen voor een als door merg en ben gaand "kattengejank" concert dat zijn weerga niet kent. Wij zullen de werkgevers van de Aristochats met verve verdedigen. Mocht dat niet voldoende afschrikking wekken dan zullen wij er niet voor schromen om de 'geestverschijning' en de Boerkadraagster uiit het houthok ter assistentie op te roepen. We zullen je wel weg krijgen mr. Yeti Wij laten ons niet imponeren door uw met Franse tongval doorspekte Engels gebrabbel.

Les Aristochats zei

Dag beste Neef Felix,

Wat fijn dat we je aandacht nu hebben. We willen er gebruik van maken om je aan te moedigen enkele zanglessen te nemen. Hier in Marnaves - of in het aanpalende dorpje - hebben ze een geweldige methode ontwikkeld voor mensen, en voor katten zal dat zeker ook werken.

Na het rijkelijk doen vloeien van de wijn kunnen mensen die in het begin van de middag geen fatsoenlijke noot uit de strot weten te wringen, tegen de avond in het groot koor van Zuid Frankrijk optreden en daarin nog uitblinken ook.

Wij hebben de proef op de som genomen en het werkt. Onze gezamenlijke kattenzang zal nog veel effectiever, veel indringender en veel succesrijker zijn dan ooit. Zelfs wij zullen uit volle kattenborst kunnen meezingen vieve la patrieeeehieeje wat dat dan ook moge betekenen.

En mocht het bij jou onverhoopt niet werken dan hebben we in elk geval een gezellige middag bij rijkelijk vloeiende wijn genoten.

En de kater? Ach, daarover willen wij drie dames ons wel ontfermen. Met genoegen!

Neef Felix, we gaan je zien! (en horen!)

Hiephoi, Miauwmauw en Mascotte baronesse de la Marotte

Unknown zei

Nu weet ik dat neef Felix heel mooi kan zingen. Alleen doet hij het niet zo vaak meer. Maar ik ben aardig op weg om hem in maart bij jullie af te leveren voor de therapie. Gaat hij wellicht nog mooier van zingen.
En als dat zwembad er staat dan kunnen we mooi beginnen om het sundeck te bouwen.

Neef Felix zei

Beste "Rein",
Ik ben ondersteboven van uw kijk op mijn zangkunst. Wellicht is een kleine waarschuwing in dit kader toch op zijn plaats. Dat gezang is al weer even geleden. Maar wellicht dat de lokaal vigerende alcoholische versnaperingen de vastgeroeste stembanden weer wat kunnen versoepelen? Ik ga er van uit dat de werkgevers van mijn nichtjes daar wel aan weten te komen en wellicht zelf ook wel een slokje lusten. Ik stel overigens voor dat we eerst dat sundeck bouwen en pas daarna aan de lokaal vigerende alcoholische versnaperingen gaan.