maandag 20 februari 2012

Extra koffiepauze



Zoals elk voorjaar komt er ook dit jaar weer een klusteam deze kant op om ons zowel geestelijk als lichamelijk te ondersteunen. We kunnen altijd wel wat hulp gebruiken en bovendien genieten we enorm van het gezelschap. Over nog maar vijf is het weer zover. We mogen dus wel eens plannen gaan maken wat we allemaal gaan doen dan.

Eén ding weten we al, het dak van wat we de buitenkeuken noemen moet worden gereconstrueerd. Vandaag hebben we daarvoor de balken en alle andere hout besteld. Intussen ook alweer begonnen met het verder verwijderen van de crépie van de muur waar het dak tegenaan komt. Zoiets duurt altijd langer dan verwacht, maar het schiet nu wel op en met het weer van vandaag was het bepaald geen straf om daar op de steiger te staan.

Die muur moet trouwens wel vlot gevoegd worden, de crépie hield de stenen op hun plek en nu die weg is zitten er een paar nogal los. Dat is op zich nog niet zo erg, ze zal echt niet instorten, maar toch willen we het niet al te lang zo laten staan. Dus de komende dagen, zolang de weergoden ons gunstig gezind zijn, wordt er flink aan doorgewerkt.

Er is echter wel een beperkende factor, de compressor, da's een maar kleintje. Als we een half uur hebben staan beitelen moet hij nodig afkoelen, hij wil nogal warm worden. Ach, wat geeft het, drinken we maar extra koffie, op het bankje, in de zon. Wat een straf.

Geen opmerkingen: