donderdag 9 februari 2012

Recyclage

Zo, de muren van het toilet zijn rondom helemaal klaar. Goed geïsoleerd en voorzien van dubbele gipsplaat aan elke kant. Dat is niet alleen voor de warmte of voor de stevigheid, maar in het geval van een toilet ook tegen al te vrije geluiden daarbinnen. Niet iedereen hoeft mee te genieten, nietwaar? Nog even de deur erin, de pot plaatsen en het kan gebruikt worden. Dan is het nog niet afgewerkt, maar zoals dat met alles gaat in ons eigen huis, dat is iets voor later.

Maar er zijn wel al wilde plannen voor die afwerking. Nou ja, wild, het valt eigenlijk wel mee, maar het is iets wat je niet meteen verwacht en waar je niet direct aan zou denken.

We hebben hier, door al die zware spullen die geleverd worden, stapels met pallets. Enkele zijn er al op de brandstapel verdwenen, andere trotseren al weken, zelfs maanden weer en wind. En bij nader inzien is dat jammer. We hebben er namelijk een nieuwe bestemming voor gevonden. We gaan de planken los maken en hergebruiken. Het is mooier dan nieuw hout, het leeft meer, het heeft een grote kleurdiversiteit, kortom, ideaal voor gebruik in een oud huis wat gemoderniseerd wordt.

De wand achter het zwevend toilet wordt dus van dat pallethout gemaakt. Precies op maat zagen, licht opschuren en klaar. Ook tegen de muur waar het fonteintje komt worden een paar planken van datzelfde hout gemonteerd. Om de zaak in balans te houden. Heeft met de Ying en Yang te maken, of zoiets.

Geen opmerkingen: