maandag 13 februari 2012

Humeurig dagje

Onze trouwe blauwe buffel was vandaag niet zo trouw als we van hem gewend zijn.

Vanochtend toen we op stap gingen was er nog niets aan de hand. Hij had al een paar weken niet meer gereden en stond tot de assen in het ijs, maar hij startte en reed weg als een jong veulentje wat zin heeft in een uitstapje na veel te lang op stal te hebben gestaan.

En dat ging goed, tot we met een auto vol spullen weer weg wilden rijden. Ons veulentje had er ineens geen zin meer in, geen kik, nada, niets. Niet de accu, die was goed, het kon maar één ding zijn, de startmotor zat vast. Een paar rake klappen erop en hij zou het wel weer doen.

Hm, niet dus. Ons humeur begon langzaam maar zeker de buitentemperatuur aan te nemen, ver onder nul. Er zat maar één ding op, de assistance bellen, we zijn gelukkig verzekerd voor dit soort grapjes. Het duurde een tijd voor we iemand aan de lijn kregen met de opbeurende mededeling dat het anderhalf uur zou duren voor er hulp zou arriveren.

Ons humeur werd er niet beter op, koude voeten hielpen daar niet echt bij. Als je dit soort ellende nou hebt bij een aangenaam weertje kan je nog even in het zonnetje gaan zitten, kopje koffie erbij met een koekje en dan is die anderhalf voorbij voor je er erg in hebt. Terug de Bricodepot in is ook niet bepaald een optie, daarbinnen vriest het nog erger dan buiten. Dus maar stilletjes in de auto blijven zitten wachten.


Maar we hadden een meevaller, binnen een half uur was de auto-ambulance er al, onze voeten waren nog net niet bevroren. Hier in Frankrijk repareren ze niet langs de weg, er komt meteen een depannage-auto langs om je naar een garage in de buurt te brengen. Dat gebeurde ook, de cabine van de auto was aangenaam warm en het ging langzaam maar zeker de goede kant op met ons humeur.

Goed, om dit toch al lange verhaal niet nog langer te maken, na nog meer rake klappen met een serieuze hamer waren we binnen vijf minuten na aankomst bij de garage alweer op weg, met een uitstekend humeur overigens.

Maar toch maar meteen een afspraak gemaakt met de lokale polikliniek.

3 opmerkingen:

Kees zei

Voor die Blauwe trouwe buffel mag ik aannemen?

De Heer des Huizes zei

Dat is correct. Ik verwacht een lichte ingreep: Echange du Demarreur, we zullen zien

De Heer des Huizes zei

p.s. Waarom we weer niet even naar binnen gelopen zijn in de Brico om een simpele hamer te kopen is iets wat ik achteraf niet kan bevatten. Vijfhonderd hamers onder handbereik voor een vriendenprijsje.

Maar ja je kind is ziek, hè, dan denk je gek genoeg niet helder na.