zaterdag 4 februari 2012

Kouder


Het was hier dan wel niet min 23 zoals op sommige plaatsen in Nederland, maar vanochtend stond de thermometer wel op min elf! En met de flinke noordwestenwind erbij voelde het nog vele malen kouder aan. Ik weet het, we moeten niet zeuren. In het noorden is het veel kouder en ligt er ook nog eens een dik pak sneeuw. Daardoor weer ongelukken, lange files en meer van dat soort ellende.

In datzelfde noorden hebben ze dan wel weer de luxe van de centrale verwarming, één druk op de knop en het hele huis wordt warm, tot op het toilet aan toe. Hoewel ik moet zeggen dat onze badkamer redelijk warm wordt nu, ook al wordt die niet verwarmd. Dat komt doordat de slaapkamer hoger ligt dan de woonkamer, zodra de deuren open gaan stroomt de warme lucht daarheen en omdat de badkamer weer aan de slaapkamer grenst wordt het ook daar dan redelijk warm.

Maar het is de laatste winter die we onder de huidige omstandigheden doorbrengen, volgend jaar is alles anders. Dan werkt de vloerverwarming in de woonkamer, staan er radiatoren in de overige kamers en hangt er zelfs een mini-radiatortje op het toilet.

Maar zover is het nog niet, er komt eerst nog een lente, een zomer en een herfst. Met een beetje geluk kunnen we over anderhalve maand af en toe alweer in korte broek rondlopen en hebben we die hele verwarming voorlopig niet meer nodig.

Heerlijk.

3 opmerkingen:

Rein van der Louw zei

Zeg je nu dat ik mijn korte broek mee moet nemen eind maart? En Ernst in korte broek is dat een belevenis?

Kees zei

Aaargh - TMI - TMI - (too much information - I'm getting a visual here ....)

Ria de Hondt zei

Wacht maar tot je Ria ziet