donderdag 2 februari 2012

Sneeuw



Het heeft vandaag de hele dag gesneeuwd! Eindelijk! Alleen dat dik pak sneeuw is er niet gekomen, hele flauwe motsneeuw, daar krijg je het niet mee bedekt. Jammer wel, het ziet er altijd zo mooi uit als alles wit is, helemaal als de zon er bij schijnt.

We zijn allebei fervente skiërs, we gingen elk jaar wel een weekje naar de Alpen, ooit een weekje Dolomieten en we zijn zelfs eens tien dagen naar Canada geweest. En nu we zo dicht bij de Pyreneeën zitten zou je denken dat we, zodra er sneeuw ligt, in de auto springen om op de latten te gaan staan. Niet dus, we zijn sinds we hier wonen niet één keer geweest. De winter is hier klustijd en we zijn gewoon nog te druk.

Maar het kriebelt wel. En dus hebben we een wild plan. We hebben een heuveltje, niet veel soeps, maar vooruit, beter dan niks. Als het nu eens helemaal vol sneeuw ligt dan stappen we in onze skischoenen, binden de skis onder, laten ons door ons minitrekkertje naar boven slepen en glijden sierlijk in een vloeiende beweging naar beneden.

Nu er alleen nog achter zien te komen hoe we weer bij die trekker komen als wij alletwee al beneden staan.

2 opmerkingen:

Kees van der Louw zei

Dan bel je toch gewoon monsieur Le Maire? Die komt vast wel. Leuk gezicht om die 2 'lagelanders' op plankjes van een besneeuwde heuvel af te zien glijden.

Vroegindeweij zei

Er was ooit iets met een rivier, een veerman in een roeibootje, en een kool, een geit en een wolf. Kan dat je verder helpen?