dinsdag 14 februari 2012

L' escalier

Straks, als de verbouwing klaar is, hebben we een mezzanine. En omdat zoiets nu eenmaal tweeënhalve meter boven de benedenvloer hangt hebben we een trap nodig om daar te komen. En trappen zijn er in alle soorten en maten, breed of smal, steil of juist niet, klassiek of modern, hout, glas of metaal.

Het wordt geen oude trap, het wordt daar toch redelijk strak, dat zou niet passen. Maar ook weer niet te hip, dat zou ook weer misstaan in een oude boerderij. Maar wat dan wel, nog niet zo eenvoudig.

Ik heb het al zo vaak gezegd, waar zouden we zijn zonder internet. Ook nu weer, een uurtje surfen en hopla, precies wat we zoeken.


Maar ziet, wat een eenvoudig ontwerp. Alles wat je nodig hebt zijn twee lange balken en wat dikke planken voor de treden. Het wordt hoe dan ook maatwerk, we willen hem onder een hoek van 40 graden en met niet al te erg afgeronde kanten.

Ik weet het, het is niet verstandig, we hebben nog zoveel te doen, maar mijn handen jeuken om dit zelf in elkaar te knutselen.

4 opmerkingen:

Aad zei

'k Wil niet betweterig overkomen, maar dit exemplaar ziet er wel akelig zelfgemaakt uit hoor ... bah!

Zie je al die hoekijzers onder de treden zitten? Een echte trap is "gewoon" ingefreesd. Geen enkel scheurend hoekijzer en geen enkele brekende schroef kan ooit het leven van de traploper in gevaar brengen.

Het is maar wat je zelf wilt ...

Kees zei

En misschien wil je toch ook nog wel iets van een leuning hebben. Stel dat het eventuele hoekijzer scheurt of de eventuele schroef afbreekt en je tijdens het trapbestijgen reddeloos ter aarde dreigt te storten? Datzelfde geldt voor de situatie (die er op den (lange) duur toch onafwendbaar aan zit te komen) geen '18' meer bent? Een (heel) klein hulpje kan dan het genot van het trapbestijgen nog jaren verlengen.

Les Fontanelles zei

Als we de trap niet meer op komen vervangen we hem toch door een lift?
:-)

Ria de Hondt zei

Jaaa..... een paternoster!