dinsdag 4 september 2012

1 wat?



We hebben weer een mooie wandeling achter de rug, of beter gezegd, in de benen. Niet al te ver, een kleine acht kilometer, en op bekend terrein. We hebben het gemakkelijke deel van de Bonnan gelopen.

Makkelijk inderdaad, we vertrekken thuis, op het hoogste punt van de route, en we lopen de heuvel af door de ongerepte natuur tot Milhars, het laagste punt van de route. Op een heel klein stukje na is de hele wandeling bergafwaarts. In Milhars staat onze auto dan te wachten om onze enigszins moeie benen weer naar boven te brengen.

Dat is wat we normaal gesproken doen. Vandaag hebben we eerst aangelegd in het plaatselijke gezellige restaurantje Le Segalar voor de lunch. Je eet daar best lekker en het kost werkelijk geen pepernoot. Tenminste, twaalf euro voor een vijfgangenmenu inclusief wijn, hoe kunnen ze het daarvoor doen vraag je je af. Het is er altijd druk, niet heel verbazingwekkend, de prijs-kwaliteit verhouding is meer dan in orde en dat wordt hier gewaardeerd.

Alleen, er is wel één onderdeel op de kaart, wat ik niet geheel snap. Het klinkt niet echt Frans, of toch? Kan iemand me uitleggen wat "1 lul de vin" moet voorstellen?

Ik heb het maar overgeslagen, voor je het weet ....

1 opmerking:

Peter zei

1lul de vin = 1/4 l wijn