zaterdag 8 september 2012

Happy cats



Jullie weten inmiddels wel dat we twee poezen hebben, Mini en Maxi. Jullie weten ook wel dat dat niet hun echte naam is, we noemen ze zo omdat de ene groter is dan de andere, maar dat weten ze zelf niet. Dus mocht je ze zien, vertel ze dat dan ook maar niet, voor je 't weet hebben we hier een poezenidentiteitscrisis, niks erger dan dat.

Onze poezen zijn nogal luxepoezen, zeg maar gerust salonpoezen. Ze doen eigenlijk niet veel meer dan eten, slapen en het meubilair vernielen. Zeker aan dat laatste proberen we verandering aan te brengen, maar zonder veel succes, ik denk dat poezen nu eenmaal zo zijn. Hun nageltjes moeten gescherpt worden en waaraan kan je dat als poes beter doen dan aan de stoelen, die zien er tenslotte uit als een grote krabplank.

Toen het de laatste maanden heel heet was zijn de twee tijgers nauwelijks het huis uit geweest. Ze lagen languit op de mat, op of onder het bed, in hun mandjes of gewoon op de vloer. Binnen was het heerlijk koel, zelfs poezen hebben dat in de gaten.

Maar nu ineens, zomaar zonder enige aankondiging, zijn ze weer op ontdekkingstocht, Maxi wat meer dan Mini. Ze lopen weer buiten rond hoewel de thermometer toch nog steeds een graadje of dertig aangeeft. Maxi zat laatst zelfs helemaal de andere kant van het terrein rustig om zich heen te kijken.

Ik weet niet waarom, ik weet niet hoe het komt en het maakt me ook weinig uit. Het zal mijn verbeelding wel zijn, maar na een zomer lang suffen zien ze er weer uit als happy cats.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mini en Maxi w.s. uit 'zen'.

Khâr zei

Hoe knap die Amerikaanse dokters ook zijn, het is nog nooit iemand gelukt om iets te fabriceren dat ook maar in de schaduw kan staan van bijvoorbeeld een haar van een poes. Poezen weten wel dat ze superieure wezens zijn, maar vergeten het soms. Daarom is het zo belangrijk dat een professional uw poes zo af en toe eens komt fluisteren. Kennelijk is dat de afgelopen week gebeurd, zonder dat u zich dat besefte.

Khâr Devin,
medium en poezenfluisteraar