zaterdag 15 september 2012

Een hele zorg minder



Ik kom nog even op de verwarming terug. Nu de nachten wat kouder beginnen te worden, het al wat vroeger donker is en de temperatuur niet elke dag meer boven de 25 graden komt, beginnen we wat nerveus te worden. Alle onderdelen van de verwarming zijn dan wel aangesloten, ook alle radiatoren in slaapkamer, badkamer, mezzanine en keuken, maar of die ook warm worden is de vraag, dat weet je pas zeker als je de kachel laat branden.

Dat is exact wat we vanochtend gedaan hebben. Een paar blokken hout aangestoken en een lekker vuurtje gestookt. Ik moet zeggen, het is een fijn kacheltje, het wordt goed warm en is bovendien goed te regelen.

Nadat het interne watercircuit goed op temperatuur was hebben we de boiler tot een graad of 40 laten opwarmen. En toen ... alle pompen aangezet voor het cuircuit van de radiatoren en vloerverwarming. En raad eens ... alles werd warm, alle radiatoren werden heet en bleken lekvrij te zijn ook nog. De vloerverwarming heeft wat meer tijd nodig om te bewijzen dat die voldoende capaciteit levert, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ook dat snor zit.

Ik moet zeggen, het is een hele zorg minder, we zijn klaar voor de winter. Maar eerst nog even genieten van een lange warme nazomer. Voor de komende dagen worden er allicht temperaturen voorspeld waarbij je geen kachel nodig hebt.

Geen opmerkingen: