zaterdag 29 september 2012

Pad op weg



Als je hier over de kleine weggetjes rijdt moet je altijd alert zijn, er kan een ree zomaar de weg opspringen, een haas kan plots oversteken of je komt een vos tegen op je pad. Zeker als het donker is kan je hier geen kilometer rijden of je moet op de rem voor wilde dieren.

Vanavond reden we vanuit een nabijgelegen dorp terug naar huis en we hebben de hele weg moeten slalommen. Geen hert, ree, everzwijn, haas, konijn of vos deze keer, maar padden, tientallen. Blijkbaar willen ze allemaal ergens naartoe, wat moet een pad op de weg behalve platgereden worden.

Ik kan alleen maar bedenken dat ze geschrokken zijn van het weer. Het miezert al de hele dag en het is fris. Vandaag hebben we voor het eerst ernstig overwogen om de kachel maar aan te maken. Maar ach, we hebben ons warm gewerkt en vanavond gingen we op stap, we hebben het er maar bij gelaten. Het kan zomaar zijn dat de padden nerveus zijn geworden van dit koele weer en massaal een plekje zijn gaan opzoeken voor hun winterslaap.

Als dat zo is dan zijn ze wel een beetje te vroeg, er wordt weer mooi weer voorspeld de komende week. Dat wordt zweten onder hun dikke winterdekbedje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei


Dat vereist stuurmanskunst
om de padden te ontwijken.

Anoniem zei

Ontwijken? Wie heeft het hier over ontwijken? Juist niet, mal mens!