vrijdag 28 september 2012

Gros travaux



We kregen vandaag een brief van onze burgemeester. Zoiets gebeurt heel zelden, het is de tweede brief sinds we hier wonen, maar als je hem krijgt dan is er iets aan de hand.

Het is goed nieuws, we gaan fuseren! Niet de gemeente zelf, maar de waterleiding wordt met het dorp hiernaast samengeknoopt. Allicht, dat denken we, zeker weten doen we het niet, het staat ook niet met zoveel woorden in de brief, maar het werd aangekondigd in de nieuwjaarstoespraak van meneer le maire en nu vermoeden we dat de vermelde werkzaamheden hier verband mee houden.

En ook al gaat het niet om de waterfusie, dat er iets moet gebeuren is overduidelijk. Afgelopen zomer was het ook weer raak zo nu en dan, je draait de kraan open en er komt niets meer uit. Zoiets komt nooit gelegen.

Maar in de week dat ze met de werkzaamheden bezig zijn kunnen we wel te maken krijgen met storingen, of we maar zoveel mogelijk flessen en kannen willen vullen voor het geval er even geen water meer uit de kraan komt en een beetje zuinig willen omgaan met wat er nog wel uit komt.

Wat voor keuze hebben we, dat zullen we dan maar doen denk ik. Alles voor de vooruitgang. Met een beetje geluk betekent dit het einde van de onverwachte afsluitingen in de zomermaanden.

Geen opmerkingen: