vrijdag 2 maart 2012

Chim chim cher-ee



Chim chiminey Chim chiminey Chim chim cher-ee!
A sweep is as lucky as lucky can be!

Kennen jullie het nog, Mary Poppins, al heel lang geleden maar zo af en toe wordt het nog wel eens uitgezonden. En als jullie Mary Poppins kennen, dan kennen jullie ook Bert, de schoorsteenveger. De naamsgelijkheid met een medebewoner van Les Fontanelles is geheel toevallig, maar wel grappig eigenlijk.

Onze schoorsteen moest geveegd worden, het was bijna twee jaar geleden dat het voor het laatst was gebeurd, we woonden hier nog maar net. Een ramoneur kwam langs, met een busje waar een gigantische stofzuiger in zat. Hij schoof wat stokken in elkaar met een borstel erop, je kent dat wel, zoals Bert in Mary Poppins altijd meesjouwt, veegde wat roet naar beneden, maakte de kachel schoon en dat was dat. Ik dacht toen nog, kind kan de was doen en als een kind het kan, dan kan ik dat ook.

We hadden toen we het huis kochten een schoorsteenveegpakket aangetroffen, achtergelaten door de vorige bewoners. Nu we al twee dagen de kachel niet aan hebben gehad dat maar eens tevoorschijn gehaald. Het bleek dat ik uitstekend had opgelet toen de ramoneur hier was, het was een koud kunstje. Tot mijn oksels onder het roet, maar voor de rest ...

1 opmerking:

De Heer des Huizes zei

De auto moet nodig gewassen worden dus morgen doen we Chitty Chitty Bang Bang.