donderdag 22 maart 2012

Verfruzie



De mezzaninevloer ligt erin. Helemaal klaar. Alles wat nog rest is lakken, maar daarvoor is het wel zo handig dat we eens gaan beslissen in wat voor kleur dat moet gebeuren. Eerst wilden we een vrij donkere kleur, noten of zoiets, maar nu zitten we toch weer aan whitewash te denken, wat frisser en lichter.

De onderkant van de vloer, wat dus het plafond van de benedenverdieping is, hebben we ook in whitewash geschilderd. Simpel door verdunde grondverf erop te doen, dat geeft precies het effect wat we wilden. En omdat we nooit over het plafond lopen kon het daar ook bij blijven. Aan de andere kant van die planken is het wel degelijk de bedoeling dat we er overheen gaan lopen, nogal logisch he bij een vloer. Alleen grondverf voldoet daar niet.

Geen punt, een paar lagen vloerlak er overheen en het zaakje is beschermd, toch? Juist, alleen rijst er een klein probleempje, dan moet je wel de goeie vloerlak zien te vinden. De grondverf is op terpentinebasis, alles wat ik kon vinden voor de toplaag blijkt op waterbasis te zijn en iets zegt me dat die twee het niet prettig gaan vinden samen.

Ergens een slimmerik die me hiermee verder kan helpen?

Geen opmerkingen: