dinsdag 20 maart 2012

Lente



Vanochtend om 06:14 uur stond de zon pal boven de evenaar en daarmee is de lente een feit. Officieel is de winter dus ten einde. Het was een serieuze, hij heeft veel ellende veroorzaakt, velen zaten met bevroren waterleidingen, wekenlang, en nadat de vorst voorbij was werd pas zichtbaar wat die bevroren leidingen aan scheuren en barsten hadden veroorzaakt.

We zijn er hier goed vanaf gekomen. We hadden op één plek een barst in een koperen leiding, maar niks ergs, het was in een mum van tijd hersteld. En gisteren bleek dat de wastafelkraan in de gite lekte, ook waarschijnlijk doordat die bevroren is geweest. Maar daarmee hebben we het wel gehad, we mogen niet klagen.

En nu spatten de wilde bloemen de grond uit. De blauwe violen, de gele primula's en binnenkort de witte margrieten. En dan noem ik er maar een paar, er zijn er nog tientallen waarvan ik de naam niet eens weet. Misschien dat ik daar dit voorjaar maar eens verandering in breng, met jullie hulp als het mag.

1 opmerking:

Vroegindeweij zei

Dit gewas is alvast duidelijk, qua kleur dan. Wit en geel, dat moet het pauselijk goedgekeurde Vaticaankruid zijn. Pas op: giftig!

En zoniet, dan is het een primula.