zaterdag 7 april 2012

Het regent, so what

Het weer zat niet bepaald mee, het regende de hele dag zowat. Als ons dat overkomt als we alleen zijn is dat meteen een reden om weinig of niets te doen, lekker onderuit te hangen, een beetje te internetten, boek te lezen, facebookvrienden te vervelen en veel koffie te drinken. Maar onze vrienden hier, ze laten zich werkelijk door niets of niemand afschrikken. Hup, werkkleren gaan aan, regenjasjes, laarzen en ze gaan gewoon buiten aan de slag alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Een ware werkcultuurshock voor ons zoals u begrijpt. Maar ja, dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. We hebben nog even voorgesteld om er een luie dag van te maken, maar tevergeefs. Even lopen zoeken naar geschikte waterdichte werkkledij, dan maar snel wat uit de kast getrokken en mee naar buiten.

En dus werd het onverwachts toch weer een productieve dag. Nog wat restanten afgegraven voor het terras, wat plantjes in de grond gezet, andere planten op een gunstiger plek neergezet en zooi opgeruimd. Allemaal erg zinvol en noodzakelijk zelfs.


Aan het einde van de dag nog even ons favoriete restaurantje bezocht, op amper tien minuutjes rijden hier vandaan voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd bij uitermate aardige Fransen. Altijd goed om zo de dag af te sluiten. Welk restaurantje dat is? Dat vertellen we niet verder. Diegenen die er al geweest zijn zullen het aan de foto herkennen, de anderen, tja, die hebben gewoon pech. Voor je 't weet wordt het daar veel te druk.

Geen opmerkingen: