donderdag 19 april 2012

Isolatieklus



Ik heb het nu wel gezien met dat broeikaseffect, of zou het daar niet door komen dat het al een een week lang regent? Voor de natuur is het wel goed, na de droogte van afgelopen winter grijpt die haar kans, alles groeit als gek. Maar voor de mens is het nu wel mooi geweest.

Maar het is niet alleen de regen, de temperatuur is hier ook niet bepaald normaal voor deze tijd van het jaar. Vorig jaar hoefden we vanaf half maart al niet meer te stoken, nu brandt de kachel weer op vol vermogen.

En dat begint ons een beetje zorgen te baren. Over drie weken ontvangen we onze eerste gasten in de gite. In drie weken kan er natuurlijk nog een hoop veranderen wat het weer betreft, maar ja, garantie heb je daar niet op. Dus er zat niets anders op, we hebben er een spoedproject bij.

Het plafond van de woonkamer in de gite was open gelaten zodat je de balken van het dak ziet. Heel pitoresk, maar tevens heel ongeïsoleerd. Omdat we niet verhuren in de koude periode kan dat absoluut geen kwaad en mei wordt hier niet bepaald als koude periode gezien. Maar ja, stel dat het wel fris blijft, dan moet je ook de woonkamer wel goed warm kunnen stoken.

Gisteren hout gehaald, vandaag isolatiemateriaal en meteen maar begonnen met dit klusje. 50 vierkante meter, moet lukken in een week.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Doet me ergens aan denken...
Succes!

Anoniem zei

Had toch echt mijn naam ingevuld.
Groeten, Menno