woensdag 25 april 2012

Warmte-koude-isolatie



Het was geen slecht weer vandaag, ondanks dat de zon zich nauwelijks heeft laten zien was het een stuk warmer dan de afgelopen weken. En da's maar goed ook, we hebben het wel gehad met de kou en de regen.

En ondanks dat het een ietsiepietsie beter lijkt te worden en je zou denken dat het wellicht allemaal niet nodig zou zijn, zijn we druk doende geweest met het verder isoleren in de gite. Met rubberen keukenhandschoenen de glaswol op passende stukken knippen en met mondkapje voor het tussen de balken van het dak proppen. Echt, ik haat dat, alles kriebelt en prikt van het stof wat er uit komt. Het gaat overal zitten, vooral daar waar je het niet wilt hebben.

Vervolgens een worsteling met vijfeneenhalve meter lang doek wat over de stroken glaswol komt te zitten, wat je wel een beetje netjes moet doen omdat anders die stroken zodanig uit elkaar gaan lopen dat ze ofwel niet meer overlappen, ofwel te veel overlappen. Nog een hele kunst.

Ten slotte de planken op maat zagen en ze op de balken schieten met het pneumatisch spijkerpistool, nog het eenvoudigste van alles en eigenlijk geen vervelend klusje.

Zal je zien dat het over drie weken bloedheet is. Maar weet je, dan nog is die isolatie zinvol, maar dan tegen de warmte. Laten we het hopen.

Geen opmerkingen: