maandag 23 april 2012

Rafales



De dag begon vrij goed, het was droog en zo nu en dan was er een voorzichtig zonnestraaltje waar te nemen. De man met de graafmachine was al vroeg aan het werk. Dus wij ook, je kan niet achterblijven hé, zoiets schept verplichtingen.

Terwijl hij fijn aan het graven was zijn wij verder gegaan met de daken. Het dak van de buitenkeuken had nog wat aandacht nodig, hier en daar nog een balk afwerken en wat latjes erop spijkeren. Binnenkort maar eens op zoek naar pannen.

En met het dak van de gite nu maar eens serieus begonnen. Of eigenlijk het plafond dus. Het gaat best goed. De eerste zes vierkante meters zijn klaar, nog 44 te gaan. Moet in een week te doen zijn. Of eigenlijk denk ik dat het sneller klaar zal zijn. Het eerste stukje is het lastigste, even uitzoeken hoe het allemaal werkt, hoe het het vlotst gaat. Daar zijn we nu achter, vierkante metertjes maken maar.

En nu, terwijl ik dit zit te typen raast een stevige wind over het huis, rafales van 55 km per uur. De hoge eiken zwiepen gevaarlijk heen en weer, luiken klapperen. Ineens moet ik denken aan het boompje op de rotonde. Door al het graven van vandaag zijn de wortels bloot komen te liggen. Blijkt dat die maar tien cm diep zitten. Spannend of die boom de storm gaat doorstaan.

Geen opmerkingen: