zondag 1 april 2012

Domotica



Het duurt nog maar een paar dagen en het winterdek kan weer van het zwembad worden afgehaald. Het water wordt te warm eronder nu de zon er de godganse dag op staat te branden en je kan er op wachten dan dat er zich algen gaan vormen. Die vinden dat wel lekker in dat warme water.

En algen is het laatste wat je in je badje wilt hebben. Los van het feit dat het er niet fris uitziet wordt het nog een heel gedoe om ze er weer uit te krijgen daarna. Hoewel sommigen juist algen willen kweken ... hoe zou het zijn met de opkoper van ons opbouwzwembad van vorig jaar ... die wilde spirulina erin laten groeien. Niets meer van gehoord.

Maar goed, stilaan begint dat zwembad dus naar ons te lonken en wij lonken terug, uiteraard. We zien een frisse duik wel zitten. Maar voor het zover is moet er nog het een en ander gebeuren. Zoals gezegd moet om te beginnen dat winterdek eraf. Dan moeten alle pompen, filters en leidingen weer worden aangesloten en het bad worden bijgevuld tot skimmerhoogte. Wat chloortabletten erin en draaien maar.

Maar er is meer! Er zitten twee grote lampen in de zijwand, hartstikke leuk als je op een zwoele zomeravond laat nog wilt zwemmen of gewoon met een roseetje in een ligstoel aan de rand wilt vertoeven. Het enige probleem was dat je onder het dek moest klauteren om die lamp aan te zetten. Nog tot daar aan toe, maar iemand was altijd de pineut om die lamp weer uit te doen na afloop en die pineut was nergens te bekennen als het erop aankwam uiteraard.

Maar we hebben de oplossing. Vanaf nu wordt er domotica ingezet zodat de pineut met een simpele druk op de knop vanaf het huis de lampen kan in- en uitschakelen.

What will they think of next ...

Geen opmerkingen: