vrijdag 6 april 2012

Verrekt goeie timing



Er is goed doorgewerkt vandaag. De voorbereidingen die nodig zijn voordat het beton van het terras gestort kan worden zijn zo goed als gereed, de gisteren aangeschafte planten zijn gepot, de oleanders staan bij het zwembadterras, de struiken zijn gesnoeid, het noorderterras is opgeruimd, de irissen die al een jaar langs de kant stonden zitten eindelijk in de grond en ik vergeet nu in de gauwigheid nog vanalles.

Los van het feit dat we het altijd heel gezellig vinden als er vrienden langs komen is het ook erg prettig dat het ineens opschiet met klussen waar je tegenop ziet. Dat terras bijvoorbeeld, dat is best een zware klus. Een betonnen rand maken klinkt simpel, maar het betekent wel dat er eerst een geul geraven moet worden in een bodem van voornamelijk stenen, een bekisting op de goede hoogte gemaakt moet worden en dat vervolgens vol te storten met beton. Om er vervolgens achter te komen dat er toch nog aardig wat aarde afgegraven moet worden om de vereiste tien centimeter diepte te verkrijgen.

En dan zijn een extra paar sterke armen zeer welkom. Zeker als ondergetekende een verrekte spier heeft in haar schouder. Verrekt goeie timing.

Geen opmerkingen: