donderdag 12 april 2012

Tarn 20


Zo, de kogel is door de kerk. Vandaag het beton besteld. Het wordt het mengsel Tarn 20, met vrij grote kiezels. Dinsdag wordt het geleverd, tenminste, als het droog is dan. Niet als het beton droog is hé, ik bedoel, als het niet regent dan. En dat is nog een beetje onzeker.

Het was nog een heel gedoe om een leverancier te vinden die aan een particulier wilde leveren. Ook raar, we zijn nu al twee jaar met de verbouwing bezig, maar toch maakt dat niet voldoende indruk. Ach ja, als we zelf maar weten dat we het aankunnen, toch? Ze beweren dat het niet zo makkelijk is om gewassen beton te storten, we zullen het zien. We doen ons best, we bereiden ons goed voor, dat moet het maar zijn. En bovendien, volgens mij is het geen rakettechnologie, kwestie van het juiste moment uitkiezen om de toplaag eraf te spuiten.

En daarvoor hebben we een oplossing. We laten een proefstukje storten. Daarop kunnen we proefspuiten als we denken dat het ongeveer zover is. Vliegen de kiezels je om de oren dan ben je te vroeg, dan moet je nog even wachten. Hoe moeilijk kan het zijn.

Geen opmerkingen: