dinsdag 3 april 2012

Zuidterras



We zijn begonnen aan het terras, het terras aan de zuidkant van het huis, ons eigen terras. Er ligt nu overal lelijk grind. O wacht, grind kan wel mooi zijn hoor, maar niet zoals het er hier bij ligt, da's een drama.

We willen 40 vierkante meter veranderen in beton lavé. Het is een beetje het effect van een gewassen grindtegel, maar dan fraaier. Dat terras komt pal tegen het huis te liggen, bij de deuren van de woonkamer. Maar voor het beton erin kan moet er eerst fundering worden gemaakt en, erger, een gedeelte worden afgegraven. Met de fundering zijn we inmiddels begonnen, dat valt tot nu toe wel mee allemaal. We kwamen nog wel een obstakel tegen, een megadikke wortel van een van de 100 jaar oude bomen. Daar werken we maar even omheen dan, het lijkt ons niet echt verstandig om die door te gaan zagen.

De volgende stap is de exacte hoogte bepalen zodat we een betonnen rand kunnen storten. En dan weten we hoeveel er waar moet afgegraven worden.

Daar gaan we dus weer. Hoe vaak hebben we dat nu al open gehad daar? Maar één troost, hierna is dat gedeelte af en hebben we er geen omkijken meer naar voor de rest van ons leven. Kijk, da's toch een voordeeltje zou ik denken.

En nu maar hopen dat dat afgraven mee gaat vallen. Al zijn onze ruggetjes inmiddels wel wat gewend, dit is toch een klus waar je liever niet al te lang over doet.

Geen opmerkingen: