woensdag 17 november 2010

Groententuin

Het was de hoogste tijd, althans volgens buurman Roger, om aan de groententuin te beginnen. Voor de winter moet het perceel omgeploegd en bemest worden. Zodra het dan gaat vriezen worden de kluiten door de ijskristallen verkruimeld als het ware.

En dus werd er met groot materieel uitgerukt zoals alleen Roger dan kan. Voor de gelegenheid was zelfs zoon Pierre opgeroepen om te helpen. Pierres grote droom was om boer te worden, helaas is dat er nooit van gekomen, maar als er ergens wat moet gebeuren is hij van de partij. Hij is een liefhebber van traktoren, hoe groter hoe liever.

Dat mesten gebeurt met verse schapenmest, dampend en wel, het beste wat er is volgens de kenners. We geloven alles wat Roger zegt, hij is onze leermeester. Zelf heeft hij een mega grote groententuin, daar kan heel Marnaves mee gevoed worden in geval van nood.
Voorlopig wordt de onze 50 vierkante meter, groot genoeg volgens ons, volgens Roger twee keer niks.

Maar goed, hij geeft toe dat het veel werk is en we kunnen altijd nog uitbreiden als we ineens het licht zien. We moeten ook gaan nadenken over een omheining, tenzij je de herten, koeien en schapen wilt voorzien van lekkere verse groenten, die dieren zijn er gek op en in vijf minuten is alles op. Het wordt waarschijnlijk een schrikdraad, die kan je makkelijk verplaatsen bij uitbreiding en haal je eenvoudig weg als er weer geploegd moet worden.

We zijn in gedachten al volop groenten aan het selekteren. Tomaten, sla, komkommers, aardappelen, boterboontjes, spercieboontjes en uiteraard de snijboon. Kan haast niet wachten op de eerste zongerijpte tomaat uit eigen tuin.

1 opmerking:

Philippine LaS. zei

Kraaiend de plaisir sont les petits voortjes labouré en arables luxuriante. Mais ce qui est qui ? Cela semblait presque congé voisin maintenant ! Guys bien, il a été également avoisinent, sont rabatteur. « Pompom piedom autrement que gris-blanc, est juste un morceau d'opsaler, petites, parce que ce n'est pas le travail des enfants et s'appliquent sur votre verre qui angle mort dans mon miroir est toujours beau contagieuse et ce que j'ai dit ? Pompompomme su faire un enfant et que vous avez terminé ! C'est un d'ou est-ce pour ? Eh bien, un halfje puis, voisin. Et ce que ce petit jardin, vous jamais pensé à raisins avait ? Ou de baies de genièvre ? Ou hop ? Ainsi, tout au plus, encore un halfje, manne voisin manie, j'ai encore besoin d'un morceau de conduire.

Philippine Lasiffleuse
Trouvaille sur Séance