zondag 7 november 2010

The morning after

Het is nogal laat geworden gisteren, of beter gezegd, vanochtend. Geen geklus vandaag. Even bijkomen. 

Maar dat betekent niet dat het stil is in huize Fontanelles. Sinds de accordeon het levenslicht weer heeft mogen zien is het hek van de dam. Er wordt druk geoefend. Meteen na het ontbijt (ver na lunchtijd) werd er zelfs al een lesje gegeven aan een enthousiaste fan. 
 
Tegenwoordig zitten kinderen op paardrijden of gitaarles. Bert daarentegen had op zijn achtste al verplicht accordeonles, de arme jongen kwam nauwelijks met zijn hoofdje boven het instrument uit. Vanaf zijn veertiende is het instrument in de kast verdwenen, het is als tiener absoluut not done om op een trekzak te spelen, toch? Maar na 43 jaar wordt hij gerehabiliteerd. De bladmuziek van Czardas van Vittorio Monti is er al bijgehaald. Nog een beetje hoog gegrepen, maar geef hem een paar weken. 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou bedankt voor die morning after, maar nog meer voor het aanleren van trekdoedelzak. Nu zit ik met die enthousiaste fan die het behang van de muren probeert te spelen! tataa, tattaa, tattaa, toontje hoger etc. Bert is misschien ooit gedwongen om aan dat ding te pompen, mijn buurvrouw doet het na 45 jaar op vrijwillige basis! Iemand zou zeggen; "mind you"!Ene goeden avond! En zoals de fransen zeggen; je te remercie!!!!!!

Evert van der Meer zei

Geachte mevrouw Mosquito,

Ongetwijfeld is u bekend dat ons instituut onder mijn leiding onderzoek verricht naar de historie van de popmuziek in de lage landen. Een van de belangrijkste doelstellingen van ons werk is het beschrijven van de ontwikkelingen in de zogeheten margemuziek, in de tweede helft van de twintigste eeuw. Vrij onlangs vond ons werk zijn voorlopige bekroning in de publicatie van een eerste standaardwerk, Rock against the Clock (Leiden, 2009), waarin de ontwikkelingen in de Randstad centraal staan. Op dit moment doet ons team research voor een gereviseerde herdruk van dit standaardwerk. Onze speciale aandacht gaat daarbij uit naar de (muzikale) carrièrepatronen van in- en expats. Subparagrafen over bijvoorbeeld Miss Blanche, het countryduo Tiny & Tim en de samenwerking met Vittorio Monti zijn inmiddels in een vergevorderd stadium of zelfs al gereed. Een voorlopige proeve daarvan kunt u vinden in de bijlage

http://www.youtube.com/watch?v=Pjhp5TnB-Bg

Op de foto in uw blog meen ik links Belinda Filter te herkennen. Zij was aan het eind van de jaren-zeventig een bekende verschijning in het Amsterdamse uitgaanscircuit. Nadien is niets meer van haar vernomen. U kunt zich wellicht voorstellen dat ons team graag bevestiging zou willen krijgen van mijn vermoedens. Een van onze medewerkers zal daarom binnenkort contact met u opnemen.

Hoogachtend,

Dr. E. van der Meer
poparcheoloog

Jan-Harm gelling zei

Oh wat enig, een popquiz!!! Die mevrouw links ken ik niet. Maar die meneer rechts is...... Harry Muskee! Mosquito, muskiet, muskee.
Ik wist niet dat hij trekharmonica speelde!? Duidelijk is te zien dat dit een opname is gemaakt in zijn hutje in de Drentse bossen. Dank u, doctor van der Meer. Graag nog meer quizen.

Jan-Harm Gelling
de zoon van