maandag 22 november 2010

Webcam

Ik heb een webcam geinstalleerd. Da's heel wat voor iemand als ik. Ik hoor jullie al denken, je deed toch 25 jaar lang iets met automatisering, programmeren of zo, dan moet dat toch een eitje zijn. Klopt en fout. Ik bedoel, klopt, ik deed iets met programmeren. Het gaat te ver om helemaal in detail uit te leggen wat dat dan was en het dekt ook de lading niet geheel, maar voor het gemak zeggen we maar dat ik ontwerper van tooltjes was, om maar eens een Hollandse kreet te gebruiken. Maar fout, ik heb geen enkel verstand van operating systems en het installeren van software of hardware op PC's. Ik heb me daar ooit wel mee bezig gehouden, maar da's 25 jaar geleden. Voor de kenners, na DOS, toen het hele operating system nog op een 360 Kb floppy paste, ben ik afgehaakt.

Maar zoals gezegd, helemaal alleen heb ik een webcam geïnstalleerd. Ik geef gelijk toe, het was een makkie. Toen ik het dingetje inplugde werd de benodigde software volautomatisch gedownload en gebruiksklaar gemaakt. Maar toch zit er iets niet in de haak, er gebeurt iets vreemds. Of zie ik er écht zo beroerd uit?

Ik heb de webcam trouwens cadeau gekregen van mijn zus toen we 2 jaar geleden vertelden over onze plannen om te emigreren. Zij heeft er één van mij gekregen, zodat we contact konden houden en elkaar niet alleen konden horen, maar ook konden zien. Maar of ze hier nu blij mee zal zijn...

3 opmerkingen:

A pair of anxious Aristocats zei

Hèèèlp !!! *** ALARM ***
Hèèèlp !!! @#@@~!$ SPOED !&*$%#$
Hèèèlp !!!
Hèèèlp !!!

Een inmiddels doodsbang weggekropen stelletje trillende katjes piept hier dat er rond Les Fontanelles steeds gekkere dingen gebeuren want het spookt, het spóókt hier verschrikkelijk. Het lijkt er op of we de geest van Marleen zijn tegengekomen, onze gewaardeerde, trouwe medewerkster, althans een schim van haar, het ziet er allemaal zeer vervormd uit en we bezweren iedereen dat hier iets niet in de haak is. Kunnen er geen internationale rechercheteams, Scotland Yard specialisten en Bundeskriminalamt vertegenwoordigers worden ingevlogen om aan deze vreselijke toestanden een einde te maken? Voor onze Marleen vrezen wij het ergste, en alle liefbedoelde kopjes en geruststellende woordjes van mw. Oudewater ten spijt doen wij geen oog meer dicht en staan wij snaarstrak van de spanning rond de verdwijning van onze enigste eigenste echtste Marleen. Help ons alstublieft !!!

Hiep en Mauw

Uteregse Wout zei

Zo jongelui, zijn we een beetje aan het panieken daar in die zuidelijke landen of is het altijd zo onrustig op die hangplek van jullie? Lekker is dat, één midweekje ben ik er even tussenuit, lekker boeven vangen in de West, en ik ben nog niet terug of jullie lopen alweer te zenuwen. Neem nou maar van een ervaren brigadier aan, die juffrouw Marleen van jullie komt heus vanzelf wel weer boven water, ze is toch geen Holloway en ze kan toch zwemmen? En bovendien, ik kan de komende week helemaal niet, want ons hele korps moet op cursus. Iets met blauw op straat en mental sunshine. Dus dat van je doorlopen allemaal zit er nog even niet in. Ik kan hooguit wachtmeester Waterdonk van de hondenbrigade even langssturen, maar of jullie daar nou helemaal blij van worden...?

Uteregse Wout
brig. 1e kl.
special eventscop

the aristocatjes zei

Hiephoi en Miauwmauw

Ja meneer de brigadier wij wíllen wel geloven dat mevrouw (jawel, ze is fatsoenlijk gehuwd en daarmee 'juffrouw' af), goed, wij wíllen wel geloven dat mevrouw Marleen boven water komt, maar of dat levend, in blakende gezondheid en hoogste staat van geluk zal zijn daarvoor ontbreekt ons iedere grond om zulks te veronderstellen meneer de brigadier, want de geestesverschijning die wij beiden (ja we hebben het allebei gezien, dat zeiden we toch tegen elkaar, hè, weet je nog? We hebben het echt allebei gezien, ja, dat zeiden we), die geestesverschijning zag er akelig onheilspellend uit en die geboerkaniseerde persoon komt ook verdacht over en meneer Bert is zelfs een paar dagen terug al gesignaleerd met een andere mevrouw en hij had zich ook gecamoufleerd met een grote bril en een donkere pruik en hij was helemaal mager waarschijnlijk ook van de zenuwen omdat hij gewoon helemaal niets meer eet net als wij, echt, wij mogen dan welwillend zijn om te geloven maar het lukt ons niet, het LUKT ons niet, o doet u toch alstublieft wat meneer de brigadier, alstublieft, want wij durven nauwelijks meer uit onze schuilplaats te komen, o ja, en gisteren liep Pocohontas of hoe heet hij ook al weer uit Parijs hier ook rond, nee, geen Pocohontas, en Dagobert was het ook niet, nee, eh ... ja Disney heeft naast ons nog veel te veel andere al dan niet historische figuren vereeuwigd ... het was ... ha. het was Quasimodo ja, echt waar, het is hier niet pluis.

Dank u wel alvast voor wat u wilt doen om ons te helpen!

Hiep en Mauw