zondag 28 november 2010

Onder de blauwe hemel

Vanacht was het zes graden onder nul. Maar goed dat we gisteren nog wat isolatie hebben aangebracht. Op de huidige badkamer voelde je de kou naar binnen stromen. Da's nu gelukkig opgelost.

Met het opkomen van de zon werd de ergste kou verdreven. De mist in het dal leverde vanochtend een prachtig plaatje op.


Het komt wel vaker voor dat we hier boven de mistgrens zitten. Beneden zie je geen hand voor ogen en hier zit je onder de blauwe hemel in de zilveren zon. En dan voelt het best behaaglijk buiten. Met de sneeuw erbij doet het je denken aan een terrasje op skivakantie, met je koude voeten in je iets te strakke skischoenen en je hoofd lekker opgewarmd door de zonnestralen.

Of zou dat door de gloeiwijn komen?

6 opmerkingen:

Philippe LeS. zei

Rillend van de kou stuurde de kleine zijn blauwe buffeltje om de calvaire heen, keer op keer op keer. Wát een hoop sneeuw, die had je maar niet zo een, twee, drie opzijgeveegd. Maar wat was dát? Dat leek warempel buurman wel! Nou jongens, het wás ook buurman, met een grote zak onder de arm. "Pompom piedompombe la neige, laat mij maar even, jochie", zong buurman, en met geoefende hand scheurde hij de zak open. "Pompom viendras ce soir, een beetje hier een beetje daar en pas op je doigts, want die salmiakriksen is nog behoorlijk giftig, maar het wérkt wel! Ziezo, klaar is Kees, de hele oprijlaan in een mummetje weer sneeuwvrij!"

"Nou ééntje dan, buurman, daar zeg ik geen nee tegen. Tout est blanc de desespoir piedompom..."

Philippe Lesiffleur
Trouvaille-en-Ciel

Anoniem zei

Welcome in ce real world! france ish little syberia!!! No romance, no douce, no warm hivers, no nothinque!!!! Its cold............. bitter cold!!!!! Ce only fing missing is ce increddible yedi!!!
You only wait for dad to gappen!
Stuk on a mountain ready to be manger!!!

mes pauvres!

L'ours Houuuiiiiii houuuuiiii!!!!

vercauteren zei

hier in belsele,uw thuisland is het ook winter,maar nog geen sneeuwvele groeten vanwege tante Lydia-nonkel Robert

Neef Felix zei

Die 'terrible Yeti' zit zeker ook in het houthok? En daar willen die twee verwaande semi-Aristo katten mij laten logeren? Jamais! Zijn ze nu helemaal betoeterd.

Les Aristochats zei

Waarde neef, wat een akelig misverstand dreigt zich tussen jou en ons te ontplooien en hoe beschaamd voelen wij ons als het er door ons toedoen op mocht lijken dat wij jou ook maar het minste wat onder alle onaangenaamheden denkbaar is zouden willen doen toekomen omdat wij nu juist met jou het allerbeste voorhebben, alleen is door omstandigheden onze blik enige tijd niet ruim genoeg geweest om de laatste ontwikkelingen in de relationele sfeer van Baronesse de la Marotte bijgenaamd Mascotte, en jou, elk op jullie eigen territoir, te kunnen volgen. Het is immers om jullie beider bestwil geweest dat wij wederzijdse aanbevelingen hebben uitgedeeld niet wetende dat zowel jij als zij reeds andere relaties onderhielden.

Los hiervan is ons aanbod voor het houthok juist van de allerhoogste welwillendheid jegens jou geweest omdat dat juist voor jonggeliefden een zeer begeerlijke plaats is, maar nogmaals, wij verkeerden beide in volkomen onwetendheid van je reeds vergevorderde relatie en hopen slechts dat je niet al te verontwaardigd bent over onze door onkunde gevoede verkeerd ingenomen houding jegens jou persoonlijk en we bieden tegelijk onze welgemeende excuses aan in de hoop dat je ons, vergezeld van je gemalin, eens komt frequenteren op landgoed Les Fontanelles, waar je uiteraard van harte welkom bent binnen de warme muren van de inmiddels behoorlijk geisoleerde woning waarbij je tevens kunt kennismaken met ons allercharmantste personeel.

Met hartelijke knuffels van je nichtjes,

Hiephoi en Miauwmauw

Neef Felix zei

Beste nichten,
Kijk dit lijkt weer veel meer op de nichten die ik mij meende te herinneren. Die warme kattigheden waar je altijd welkom was en die altijd open stonden voor een goed gesprek. Laten we er maar van uit gaan dat de verhuizing naar het verre buitenlandse bos jullie behoorlijk heeft aangegrepen en geleid heeft tot een tijdelijke verbijstering van de verstandelijke en familiale vermogens maar dat jullie ook weer in oude luister zijn hersteld, weer even hartelijk en gastvrij zijn en de kou nu (in elk geval figuurlijk) uit de lucht is. Van jullie personeel begrijp ik dat de kou er buitenshuis inmiddeels flink in zit en ik hoop dan ook dat bij een eventuele visite mijnerzijds er nog ergens een klein hoekje op een of andere bank of zetel (of desnoods kussen) voor die weldadige warmtebron beschikbaar is. Geloof mij, het vooruitzicht van het houthok met al of niet gewaande geestverschijningen en dielijkheden is bij een temperatuur als nu vigeert niet het meest aanlokkelijke perspectief dat ik voor ogen zou hebben.
Ten aanzien van nicht Baronesse de la Marotte bijgenaamd Mascotte hoop ik dat u zult begrijpen dat ik even de indruk had dat zij zou bezwijken onder jullie verenigde op verdachtmaking en steken onder de gordel gelijkende opmeringen. Ik heb niet meer willen doen dan als Barmhartige Samaritaan op treden en haar mijn beschermende capaciteiten aan willen bieden. Ik vertrouw er op dat ook die situatie zich wel zal willen normaliseren tot een tenminste licht vriendschappelijke en dat ook op dat gebied de kou nu uit de lucht is (in figuurlijke zin wel te verstaan want buiten is het zoals eerder opgemerkt niet om te harden). Kortom ik zou willen zeggen: "sablons au dessus"!