dinsdag 16 november 2010

Heigh Ho Heigh Ho, it's off to work we go

Nu de slaapkamer voorlopig geen aandacht meer nodig heeft, qua werk, niet qua slapen, hebben we weer ruim de tijd voor andere dingen. De gite staat weer bovenaan het lijstje met prioriteiten. Het voegen van de muur is een tijdje naar de achtergrond verdrongen, maar nu is er geen excuus meer. Elke ochtend wordt er een klein stukje gedaan.

Links een muurtje wat nog niet gedaan is, rechts is al ingevoegd. Wat een enorm verschil maakt dat toch. En wat een eer van je werk heb je, meteen resultaat. Zodra je de voegen geborsteld hebt is het ook helemaal klaar. Met gipsplaten ligt dat anders. Als alles eindelijk staat begint het pas, plamuren, kitten, schilderen. We gaan kamer voor kamer afwerken. Zodra de muur van de slaapkamers klaar is gaan we beginnen aan het plafond en de tussenmuren. Geeft wat afwisseling. Nog een voordeel is dat we meer logees kunnen herbergen indien nodig.

Een tijdje terug hadden we hout gekocht, ongezaagd en ongekloofd. We hebben maar weer eens de kettingzaag erop gezet en een paar stammen gekloofd. Toch alweer drie kuub stookhout wat klaar ligt. Het zal er nog twee jaar moeten liggen voor het droog genoeg is om goed te branden.

Deze keer niet met de trekker-klover van de buurman, maar met een klein elektrisch klovertje. Hij deed het keurig, zelfs stammen van 30 cm doorsnede kon hij moeiteloos aan. Goed hout! Je verwarmt je vijf keer. Zagen, naar binnen sjouwen, kloven, stapelen en branden. En we zijn er nog niet, er ligt nog zeven kuub te wachten.


1 opmerking:

Philippe LeS. zei

Kraaiend van plezier ploegde de kleine zijn voortjes in de malse akker. Maar wat was dat? Dat leek warempel Buurman wel! Nou jongens, het wás ook buurman, op zijn reuzetrekker. "Pompom piedom autrement que gris-blanc, gaat 's even een stukje opsaler, kleine, want dit is geen kinderwerk en pas op je doigts want die dooie hoek in mijn spiegel is nog knap besmettelijk en wat zei ik nou? Pompompomme su faire un enfant, en klaar is Kees! Is dit een voor of is dit een voor? Welnu, een halfje dan, buurman. En wat dat tuintje betreft, hadden jullie wel eens aan druiven gedacht? Of jeneverbessen? Of hop? Nou, hooguit een halfje dan nog, buurmannemans, ik moet nog een stukje conduire.

Philippe Lesiffleur
Trouvaille sur Séance