zaterdag 6 november 2010

KNAL KNAL

Vandaag bezig geweest met de voorbereiding voor ons feestje. Koken, schoonmaken, opruimen, lampjes ophangen en wat je zoal nog meer doet voor de gelegenheid. Halverwege de dag hoorden we opeens KNAL KNAL! Er werd geschoten, vlakbij! Bezorgd stormden wij naar buiten en de poezen naar binnen. Bangerds zijn het, die twee. Maar enige angst was wel terecht. Er liep een knoepert van een everzwijn over ons terrein, met van die lange slagtanden. Gevolgd door twee honden en op een afstandje een man met geweer. Ho, Ho, dat kan zomaar niet, er mag binnen een straal van 150 meter van een woonhuis überhaupt niet worden geschoten en bovendien hebben we helemaal geen toestemming gegeven voor la chasse.

Maar om nou achter die man aan te gaan, hij had wel een geweer ja, en bovendien zijn everzwijnen nogal gevaarlijk. Vanaf veilige afstand een foto genomen, anders gelooft niemand dit verhaal. Intussen heeft het everzwijn wel het hek van de buurman geruïneerd. Je maakt wat mee hier.

Ondanks alle commotie van de middag is het een gezellig feest geworden. Met spekkoek speciaal ingevlogen uit Bali en een door buurman Roger zelfgemaakte tarte au brioche, een meesterwerkje.

En uiteraard was er levende muziek, zoals het hoort bij een knalfuif.

2 opmerkingen:

Otto Zwaarslag zei

Zie ik dat goed? Is dat niet Tim Zaliger, daar met die zwarte accordeon, de Tim van het country en westernduo Tiny & Tim? Hij zong altijd van die schuine cowboyliedjes. Maar die zat toch in Canada?

Otto Zwaarslag
Westervoort

Kees van der Louw zei

Leuke foto wel, van die honden ...
Geen poging gedaan om het 'zwientje' zelf te 'tikken' Marleen? Smaakt wel zo tijdens deze wat kille dagen. Lekker Bokbiertje erbij ... of met de Kerst een zwijnengebraad met Cranberrysaus, we zitten hier al te likkebaarden.