dinsdag 2 november 2010

Vrefelijk, wat een herrie

Dit if een bericht van Mini en Makfi, de poeven. Onve baafjef hier vijn een beetje gek geworden. De muviek ftaat fuperhard en tot overmaat van ramp vingen ve ook nog mee. VALF ook nog! Dat krijg je na voveel fjampagne. Vandaag vullen jullie het met onf moeten doen.

Morgen hebben we ook een dik probleem, dan if er natuurlijk de kater, maar die kunnen we met v'n tweeën wel aan, laat maar komen, puh. Girlf rule!

PF: we hebben een havelip, of beter, een poevelip en kunnen de F niet goed uitfpreken.

6 opmerkingen:

Marcelle zei

Hallo Marleen,

Wij nemen er ook nog eentje op je jarig! Van harte gefeliciteerd.

Dikke kus van Wout & Marcelle

The Aristocats zei

Hiep hoi en Miauwmauw

Zoals jullie op de blog hebben kunnen lezen is er op het feestje van ons personeel een bovenmatig beschonken bezoeker geweest die in zijn eentje meent twee poezen te zijn - in de spiegel schijn je onder dergelijke ons onbekende omstandigheden inderdaad alles dubbel te zien - en die zuipschuit heeft iets op de blog neergeplempt dat geen fatsoenlijke felix domesticus ooit uit de liefelijke poezenmond zou kunnen krijgen, dus namens ons personeel maak ik even nadrukkelijke, oprechte en welgemeende verontschuldigingen voor de akelige aanval op het incasseringsvermogen van de gewaardeerde bloglezers. Toegegeven, het was gisterenavond wat rumoerig, er werd inderdaad niet zuiver gezongen, maar dat kwam omdat genoemde zatlap zelf niet meer het flauwste benul had van het verschil tussen een hoge en een lage noot, of uberhaupt van wat zingen eigenlijk hoort voor te stellen, en dat wel dusdanig luidruchtig en de muziek overstemmend dat geen enkele gast meer wist wat eigenlijk gezongen moest worden.

Wij zijn blij dat de bezoeker het pand heeft verlaten. Vannacht schijnt hij door een plaatselijke huisarts aan diverse verwondingen te zijn geholpen nadat hij bij het verlaten van het landgoed maar liefst drie maal een prominent naast het pad geplaatste boom koos om krachtdadig de volgende stap tegenaan te zetten.

Weet u trouwens wat ze probeerden te zingen gisterenavond? Ons aristocattisch volkslied, u weet wel, "everybody wants to be a cat", en dat is precies waar de gewraakte dronkenlap zich aan bezondigde.

Everybody wants to be a cat,
because a cat's the only cat
who knows where it's at
.
Everybody's pickin' up on that feline beat,
'cause everything else is obsolete.
Now a square with a horn,
can make you wish you weren't born,
ever'time he plays;
and with a square in the act,
he can set music back
to the caveman days.
I've heard some corny birds who tried to sing,
but a cat's the only cat
who knows how to swing
.
Who wants to dig
a long-haired gig
or stuff like that?
When everybody wants to be a cat.
A square with that horn,
makes you wish you weren't born,
ever'time he plays;
and with a square in the act,
he's gonna set this music back
to the Stone Age days.
Everybody wants to be a cat,
because a cat's the only cat
who knows where it's at
;
while playin' jazz you always has a Welcome mat,
'cause everybody digs a swingin' cat.
Everybody digs a swingin' cat.

Met een koppie van Hiephiep en iauwmauw!

Brameau I zei

Bon matin, mon vieux, en ook jij nu van harte natuurlijk! Nog vele jaren! Wat ik gisteren door de telefoon nog vergat te zeggen is dat als je van onze taart neemt, je een beetje om die groene paddestoelen heen moet eten. Die cantharellen zijn wel ok, denk ik, maar die groene... ik wéét het nog niet zo net. En die paarse zijn echt voor af te blijven, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Toch?

Bonne anniversaire!

Brameau le Premier
Merdes lès-Tricolores

Uteregse Wout zei

Dames en heren, wilt u weer even van Doorlopenstein? Er valt hier niks te zien en bovendien, die meneer heeft alleen maar een beetje te diep in het glaasje gekeken en dat bloed in zijn nek komt van die snee in zijn voet. Niks aan de hand dus. Doorlopen zeg, ik, het is hier de doos van Andorra niet! En o ja, meneer van Rijn, of het vanavond wat zachter kan, er waren wat klachten uit het volgende dorp. En nog gefeliciteerd trouwens.

Uteregse Wout
brig. 1ère cl.
(service externe)

T. Oudewater zei

Lieve Hoi en Mau,

Ik ben niet zo gauw van de leg, maar was me dat even schrikken, zeg! Ik moest heel erg denken aan vroeger, toen ik nog met mijn man Tim zaliger optrad voor de landverhuizers in Canada, samen met Trea en Ronnie en Willy. Allemaal gelukzoekers waren het daar, de goeden niet te na gesproken, natuurlijk. Enfin, je had daar altijd twee soorten Hollanders. De klompensoort, die gewoon Hollands bleef en van die delftsblauwe zakdoeken bleef dragen, Oranjebitter dronk op Koninginnedag en alle coupletten van het Wilhelmus kon zingen. En je had de aanstellers, die na twee maanden al Hollands met een soort accent gingen praten en deden of ze Engels konden verstaan. Eventjes was ik bang dat jullie die aanstellers achterna was gegaan, maar pff, gelukkig was het maar zo'n nare man, die net deed of hij jullie was!

Dus vanwege de schrik deze keer dubbele kopjes, en natuurlijk heel erg gefeliciteerd met het personeel (wat een fijn stel is dat toch!)

Tiny Oudewater

The Aristocats zei

Hoi Tineke,

Inderdaad was dat een enorme schrik, voor jou, maar zeker niet in het minst natuurlijk voor ons zelf, want die querulant bestond het ook nog eens om onze vrolijke namen te verstoethaspelen tot Mini en Makfi, waar wij ons helemaal niet in herkennen. Overigens willen wij je hartelijk danken voor de felicitaties met dat geweldige echtpaar dat ons zo uitstekend verzorgt, inderdaad hebben wij het daar bijzonder mee getroffen. Heb je zelf trouwens ook enige relatie met ons personeel, zijn ze bij voorbeeld fervent halma spelers geweest voordat ze bij ons in dienst traden of dergelijke, of zijn er andere relaties?

Uiteraard ook van ons dubbele knuffelige poezekopjes, u bent zo aardig voor ons, dat waarderen wij heel bijzonder, en het genoegen is dan ook geheel wederzijds!

Hiephoi en Miauwmauw en nog een keer hoera voor het verjarende stel!