dinsdag 2 oktober 2012

Chêne moyen



Een week geleden vertelde ik over de houten mezzaninevloer, over dat die een kleurtje zou krijgen. Jullie hadden niets meer van me gehoord daarover en dachten waarschijnlijk dat er nog niets gebeurd was.

Da's dus even verkeerd gedacht. Die vloer is helemaal klaar, een paar dagen al. Hij is eerst in de beits gezet, chêne moyen, en daar overheen twee keer in de lak. En het resultaat bevalt ons zeer. Het is een warme kleur geworden. Dat was helemaal de bedoeling, maar je weet nooit hoe zoiets uitpakt. Het mooie is, als boven het licht brandt dan komt er een warme gloed vanaf nu wat je vanaf beneden ziet. Het wit van de muren en plafond is ineens niet meer zo kaal.

Er is nog één ding wat echt moet gebeuren op de mezzanine. Er moet nog een deel van het raam geschilderd worden. Hoewel dat eigenlijk helemaal geen haast heeft begint het langzamerhand een doorn in het oog te worden. Nu alles mooi in de verf zit is dat het enige wat nog niet gedaan is. Misschien een klusje voor de komende dagen.

3 opmerkingen:

Marthy zei

Mooi, die vloer. Welke houtsoort hebben jullie gebrukikt?
mmberends@hotmail.nl

Les Fontanelles zei

Het is pin des landes, dennenhout dus uit les Landes, onder Bordeaux aan de Atlantische zee. Op mijn blogje van 25 september kan je het onbehandelde hout zien.

Anoniem zei


Ziet er héééééél mooi uit.
Vakwerk!
Trap moet zeker nog drogen.