dinsdag 9 oktober 2012

De blaren vallen



We zijn vandaag naar een nieuwe supermarkt gereden op een kwartiertje hier vandaan. Niet zo'n grote als die joekels als E.Leclerc, Auchan, Intermarché of hoe ze ook mogen heten, maar heel Simply, de naam zegt genoeg. Maar vergis je niet, het assortiment is behoorlijk uitgebreid. Ze hebben niet vijftig potjes van hetzelfde staan maar slechts vijf en dus bieden ze op een tiende van de oppervlakte eigenlijk hetzelfde als hun grote broertjes. Bijkomend voordeel is dat we maar half zo ver hoeven te rijden, tja, de keuze is niet bepaald moeilijk.

Maar op weg daar naartoe zag ik het ineens. Het was me nog niet eerder opgevallen. Het landschap is aan het veranderen. Tussen al het groen staat er hier en daar een boom met mooie rode blaadjes. Het is plots herfst geworden.

Mijn favoriete seizoen is de lente. Het frisse groen, de bloemen, de jonge vogels, de lammetjes, maar eerlijk is eerlijk, dit is echt wel prachtig om te zien.

En thuis gekomen bleek het terras vol te liggen met blaadjes van de honderd jaar oude es. Of ik was slaapwandelend weggereden, of het was allemaal in de tussentijd gebeurd.

Hoe dan ook, het is weer zover, daar komt ie ...

Herfst, de blaren vallen.

Geen opmerkingen: