vrijdag 22 maart 2013

En Français



We verhuren onze gite dit jaar alweer voor het derde seizoen, de tijd vliegt. Twee jaar geleden waren we rond deze tijd nog druk aan het bouwen om alles klaar te hebben voor de zomer. We zijn toen halverwege juni pas begonnen met adverteren en zijn half juli begonnen met verhuren. Het was tot onze verbazing meteen volgeboekt.

We hebben tot nu toe uitsluitend Belgen en Nederlanders te gast gehad. Niet zo vreemd, we adverteren uitsluitend via een Nederlandstalige site, een anderstalige zal daar niet zo snel op gaan kijken. We hebben ook nog niet echt de neiging gevoeld om in een andere taal te adverteren, voller dan vol kan het hoogseizoen niet worden lijkt me, dus de noodzaak is er niet zo.

We hebben voor onze gasten in onze gite een soort van handleiding liggen. Een klein boekje met wetenswaardigheden, hoe het afval gescheiden wordt hier, een paar regels voor het zwembad, wat je wel en niet moet doen als je oog in oog komt te staan met een wild dier, hoe de combi-magnetron werkt en de inductiekookplaat, dat soort dingen. Uiteraard is dat in het Nederlands geschreven, maar nu we met die keuring bezig zijn en we in een Franse toeristische brochure terecht gaan komen moeten we er toch wel rekening mee gaan houden dat er wellicht ook Franse, Engelse of Duitse gasten zich gaan aanmelden. Het boekje zal dus vertaald moeten worden in meerdere talen.

Maar er is nog iets waar we rekening mee moeten gaan houden als we aan Fransen willen verhuren. We hebben hier een schotelantenne, we pikken honderden zenders op van de satellieten, tientallen Britse, teintallen Duitse, enkele Nederlandse, zelfs Spaanse, Bulgaarse, Algerijnse, Russische, Amerikaanse, Turkse en weet ik veel wat voor andere buitenlandse, maar geen Franse.

Daar zullen we toch wat aan moeten gaan doen, en snel ook.

Geen opmerkingen: