zaterdag 30 maart 2013

Mysterie opgelost

Het was wel weer even knoeien vandaag. We hadden de ontvanger van de antenne dan wel aangesloten, er bleek een storing in te zitten. Soms gaf hij wel signaal, soms weer niet. Het leek in eerste instantie aan het snoer te liggen maar dat bleek toch niet zo te zijn.

En toen bleken er maar twee scartaansluitingen op de TV te zitten terwijl we er drie apparaten op willen aansluiten. Je zou in theorie de dvd in de satelietontvanger moeten kunnen prikken maar om de één of andere reden wil dat maar niet werken. Waarom? Geen idee, als jullie een idee hebben houden we ons aanbevolen.


En dan was er nog het mysterie met de afstandsbedieningen.We dachten in eerste instantie dat de tweede van rechts het was die nergens bij hoorde, dat bleek echter de remote van de stereoset te zijn. Het was drie van links die niet in het rijtje thuishoorde. Dat is de remote van de videorecorder die ergens in een doos in de schuur staat.

Tja, zelf hebben we geen videobanden meer, beetje ouderwets, en we moeten de eerste gast nog tegen komen die ze meeneemt, maar je weet maar nooit. Goeie kans dat het apparaat nooit meer wordt gebruikt, maar ja, ik weet het, ik ben slecht in weggooien.

2 opmerkingen:

zus zei

Je kan een soort scart-hub kopen en in één van de aansluitingen steken. Dan kan je op één stekker 2 apparaten aansluiten.

zus zei

zie http://www.allekabels.nl/scart-kabels/82/418/2-poorts-scart-schakelaar.html