dinsdag 5 maart 2013

Waar rook is

De tweede logeerkamer is inmiddels helemaal gereed om geschilderd te worden. Met mijn handicap komt daar alleen nu niet veel van. Wel jammer eigenlijk. Maar heel lang gaat dat niet meer duren, dat lanterfanten is leuk voor een paar dagen maar nu is het weer de hoogste tijd voor wat aktie van mijn kant. Ik heb er ook weer zin in, het moet nu af. Hoe lang kan een mens tenslotte op de bank doorbrengen met enkel een tablet. OK, best wel lang denk ik, maar de plicht roept, er is werk aan de winkel. Binnenkort breekt het toeristisch seizoen aan en kunnen we nog genoeg in de hangmat hangen met een goed boek.


Behalve de logeerkamers is er ook al een voorzichtig begin gemaakt met de ombouw van de kachel. Tja, het is verleidelijk om dingen te laten zoals ze zijn, je went eraan, je ziet het bijna niet meer. Maar we hebben ons voorgenomen om alles tot in de puntjes af te werken deze keer. 

Die kachel wordt behoorlijk heet. Niet overal, maar wel vlak boven de deur. Daar kwamen we laatst achter, het scheelde niet veel of we hadden en brandje gehad. We hadden even een plankje geschroefd tegen de staanders op dat plekje. Na een half uurtje begon er zich rook te vormen. Waar rook was, was nog geen vuur, maar heel veel scheelde het niet. De plank was aan de achterkant al helemaal zwart geblakerd. 

We zullen dus toch met een vuurvast materiaal moeten werken daar. Geen rook meer wat ons betreft, laat staan vuur. 

Geen opmerkingen: