zondag 31 maart 2013

Warm en vochtig



Het was echt geen weer vandaag, geen weer om binnen bezig te zijn. Het was een prachtige paaszondag met een strakblauwe lucht en een warm zonnetje.

De afgelopen dagen hebben we eigenlijk heel mooi weer gehad. OK, af en toe werden we getrakteerd op een buitje maar dat hoort er helemaal bij deze tijd van het jaar. Het is groeiweer, warm en vochtig. Het onkruid ontpopt zich vliegensvlug en het gras schiet omhoog. Wat bij ons een gazon zou moeten zijn is meer onkruid dan gras. Maar he, groen is groen, als het kort gemaaid is zie je nauwelijks het verschil.

Maar kort was het allesbehalve door al dat groeien. Het is verrassend hoe snel dat is gegaan ineens. Vandaag de belangrijkske delen van de tuin maar weer eens kennis laten maken met de grasmaaier.

We hebben hier 40.000 vierkante meter gras. Je begrijpt dat we dat niet allemaal met een maaier doen. Alleen de kleine stukjes die zich vlakbij het huis bevinden doen we met een benzinemaaier. De wat grotere oppervlakten worden gemaaid met de weidebloter achter onze traktor en de weilanden doet onze buurman met de grote trekker met maaimachine.

Maar voor dat grof geweld is het nog bijlange na niet de tijd, daarvoor moet het gras nog een metertje de hoogte in gaan. Dat duurt nog wel een half jaartje.

2 opmerkingen:

Aad zei

En ik altijd maar denken dat 's buurmans wolvee zich tegoed deed aan jullie malse groene overdaad ...

Les Fontanelles zei

en dat is ook zo, op één van de weien lopen de schaapjes te grazen, de andere drie dienen voor hooi in de winter.