zondag 24 maart 2013

Les chaînes TV


Het kostte best wel even wat moeite maar we hebben het voor elkaar gekregen, we kunnen nu ook de Franse TV zenders ontvangen, met een eenvoudige antenne nog wel.

De satellietschotel die we nodig hebben voor de niet-Franse zenders hangt gelukkig niet tegel de gevel van ons huis geplakt, zoiets ontsiert het aanzicht van een oude boerderij nogal. In plaats daarvan staat hij een meter of dertig verderop aan de rand van de wei, een beetje verscholen achter een paar struiken. Op diezelfde plek hebben we nu de TV antenne neergezet.

Het plaatsen gaat op zich erg eenvoudig. Je monteert een paar onderdelen aan elkaar, schroeft het geheel op een paal en dat is dat. Maar dan begint het gedonder, je moet de antenne wel op de juiste plek aan de horizon richten. Doe je dat niet goed dan is de ontvangst slecht of in het ergste geval ontvang je helemaal niets.

En hoe kom je erachter of je hem goed gericht hebt? Door iemand aan de antenne te laten friemelen terwijl iemand anders voor de TV zit te kijken of de ontvangst beter of slechter wordt. Je kan daartoe naar elkaar staan gillen maar uit ervaring weten we dat het enige effect wat dit geeft een hoop irritatie is en je daar weinig of niets mee opschiet.

Problemen zijn er om op te lossen en opeens bedachten we ons dat we de ideale oplossing gewoon in huis hebben. Alweer een hele tijd geleden kregen we van vrienden een cadeautje, een handig dingetje. Erg veel hadden we hem nog niet gebruikt, maar nu kwam de superhandige walkie-talkie toch wel heel goed van pas.

En nu genieten we van een tiental Franse zenders, met een hoop gebabbel, wat wel weer goed is om de taal wat beter te leren.

1 opmerking:

Aad zei

Channel nr 41 ...?

In Nederland komen we niet verder dan Chanel no. 5 ;-)