woensdag 20 maart 2013

Faitout

Toch nog even over die op hande zijnde gitekeuring. Ze stellen nogal wat eisen. Sommige eisen zijn vanzelfsprekend, andere zijn apart, weer andere zijn op zijn zachts bizar te noemen. Zaken als voldoende serviesgoed en bestek zijn wel heel vanzelfsprekend, dat de borden heel moeten zijn en een beetje bij elkaar moeten passen is ook nogal wiedes. Dat de bedden een minimaal formaat moeten hebben snap ik ook heel goed. En dat de keuken een kookgelegenheid moet hebben, tja, logisch allemaal.

Dat een slazwierder een must is, hm, nou vooruit maar weer. Dat er een manshoge spiegel in de badkamer moet hangen, ook nog acceptabel. Dat er een haardroger aanwezig moet zijn, kan ik ook nog inkomen.

Maar dat er een hogedrukpan in de keuken beschikbaar moet zijn? Meen je dat nou echt? En dat de TV een afstandsbediening moet hebben met extra grote toesten voor slechtzienden? Come on! En er een telefoon moet zijn met een tikkensysteem? WAT?


Ik zweer het je, het staat allemaal te lezen in de uitgebreide lijst met punten. We hebben ergens nog een hogedrukpan, alleen doorstaat die de magneettest niet en doet die het dus niet op inductie. Het is lichtelijk overdreven om een nieuwe aan te schaffen, wie gebruikt tegenwoordig nog zoiets. Maar wacht, ik lees nog even aandachtig dat punt door, blijkt dat je ook een andere pan mag inzetten. Heb je een stoompan of een faitout (braadpan), dan is dat ook OK. Klein verschilletje maar, net op tijd gezien.

2 opmerkingen:

Vroegindeweij zei

Hm... Intrigerend, al die richtlijnen en voorschriften. Maar wat me nu werkelijk benieuwt is: wat is de Franse benaming voor slazwierder?

Les Fontanelles zei

Ha, da's een essoreuse à
salade
... jaja