maandag 25 maart 2013

Maps

Als we hier op een zonnige dag naar de blauwe lucht kijken dan zien we meestal wel een paar witte strepen, vapor trails van vliegtuigen. Ze ontstaan door de verbranding van kerosine. Daarbij komt waterdamp vrij en die waterdamp wordt door de lage temperatuur op zo'n tien kilometer hoogte omgezet in ijskristallen.


Maar niet alle vliegtuigen vliegen zo hoog. We kwamen er onlangs achter dat de foto's op Google maps vernieuwd zijn. Dat kan niet anders dan met een vliegtuig of helicopter zijn gebeurd. Geen idee, we hebben hem niet gezien of allicht niet beseft dat het daarvoor was. Ik neem niet aan dat ze vanuit een satelliet gemaakt zijn, dat lijkt me sterk, hoewel ik dat eigenlijk niet heel zeker weet.

Heel lang geleden kunnen de foto's niet gemaakt zijn. Het zwembad staat er al op, dus het is van na juni 2011. Ook is de oprit al voorzien van concassé, dus ze moeten zelfs na april 2012 genomen zijn. En omdat het zwembad nog niet is afgedekt, was het nog niet half oktober 2012. Veel preciezer dan dat kom ik niet, maar het is al heel wat.

Wel een beetje jammer dat het nogal onscherpe foto's zijn geworden, anders had je ons misschien kunnen zien staan zwaaien.

Geen opmerkingen: