vrijdag 29 maart 2013

Remote control



Het voordeel van apparatuur tegenwoordig is dat het altijd een afstandbediening heeft. Je hoeft je luie zetel niet meer uit om TV te kijken, de verlichting aan of uit te doen, de luxaflex open of dicht te schuiven of het koffiezetapparaat een lekkere cappuccino te laten maken. Het gemak dient de mens.

Maar het heeft ook zo zijn nadeel. Voor alles heb je zo'n kastje op je salontafel liggen, de ene de grootte van een luciferdoosje, de andere zo groot als een stokbrood. En hoe hou je in hemelsnaam al die afstandbedieningen uit elkaar?

We kwamen er in de gite maar liefst zeven tegen. Zeven ja, da's toch niet normaal meer. Je vraagt je af waar ze allemaal voor zijn? Ik zal het je vertellen. Eentje is van de TV, een tweede is van de satelietontvanger, een derde van de DVD speler, een vierde van de stereoset, de vijfde is de antenne-ontvanger, de zesde is van de verlichting en de zevende ... huh ... de zevende ... huh??? Waarvan is in hemelsnaam de zevende? We hebben werkelijk geen idee! Er ligt hier een remote van iets wat we niet hebben. Da's toch vreemd?

Het enige wat we kunnen verzinnen is dat een klant het per ongeluk heeft achtergelaten, we zouden het anders echt niet weten.

2 opmerkingen:

Rein zei

Als het om die tweede van rechts gaat, die lijkt bij een videocamera te horen. Wel een oude want tegenwoordig zijn ze veel kleiner.

Joop zei

De zevende remote control is om de zondag aan te zetten als rustdag :)