maandag 4 maart 2013

Jeanpy met fijn blad

Weten jullie nog dat we zaadjes hadden verzameld aan het einde van vorige zomer? Zaadjes van verschillende soorten bloemen die we zorgvuldig hadden laten drogen en in potjes had gedaan. Die potjes hebben we weer boven water gehaald en de zaadjes gezaaid in kweekbakjes. De bakjes staan binnen, op de verwarmde vloer. We hadden gehoord dat dat wel goed is om ze te laten kiemen. 


Goed blijkt een understatement, ze doen het tot onze eigen grote verbazing uitstekend. In een mum van tijd schiet er vanalles uit de grond. Ik zou jullie best wel willen vertellen wat voor bloemen het zijn, maar ik vrees dat een benaming als "bloemen van Jeanpy met fijn blad" jullie bar weinig gaat zeggen, net als "die met de kelkjes". 

Er is er één waarvan ik wel de naam ken, de zinia. Dat is de bloem die we vorig jaar veel te laat hadden gekocht waardoor we geen keuze meer hadden. Ze stonden er toen een beetje zielig en verlept bij maar ontpopten zich tot een beetje ouderwets maar mooi plantje. Alleszins de moeite waard om te proberen ze zelf op te kweken.

Het ziet er vooralsnog naar uit dat dit gaat lukken. Nog even wachten op het tweede setje blaadjes en de nieuwe plantjes kunnen verspeend worden. En dan ... bloemenzee.

1 opmerking:

Rein zei

Les Fontanelles fleuri!